PKK'nın elebaşları öldürüldü!

Afrin’de 22 Şubat’ta çıkan çatışmada, örgütün kadın yapılanması YPJ sorumlusu Songül Coşkun ile Dicle Miqdad, korumalarıyla birlikte ölü ele geçti. 1 milyon liralık listedeki Amanos sorumlusu da 6 Şubat’ta öldürüldü

PKK'nın elebaşları öldürüldü!
PKK'nın elebaşları öldürüldü!
GİRİŞ 22.03.2018 06:33 GÜNCELLEME 22.03.2018 06:33
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

PYD/YPG'nin kadın yapılanması olan YPJ'nin 2 üst düzey kadın yöneticisinin, 20 korumasıyla birlikte Afrin'de öldürüldüğü ortaya çıktı. Afrin'de bulunan güvenlik güçlerinden gelen bilgi, görüntü, fotoğraf ve belgeleri değerlendiren istihbarat birimleri YPJ'nin daha önce sözde genel komutan yardımcıları olan Songül Coşkun (Tekoşin Botan) ve Dicle Miqdad ( Zilan Cudi) adlı teröristlerin, 20 korumasıyla birlikte Afrin'de öldürüldüğünü saptadı. Bilgi yerel kaynaklardan da teyit edildi.

KOMANDOLARLA ÇATIŞMAYA GİRDİLER

İstihbarat birimlerinin raporuna göre, Songül Coşkun ve Dicle Miqdad'ın başında bulunduğu terörist grup, 22 Şubat'ta Afrin'in Mabata Berceme köyü kırsalında, Zeytin Dalı Harekâtı gereği bölgede bulunan komandolarla çatışmaya girdi. Sabaha karşı 04.30'da komando timinin bulunduğu alana sızmaya çalışan alana sızmaya çalışan teröristlerin konumu, ZPT aracı üzerindeki termal kameralar tarafından belirlendi. 2 saat süren çatışma sonrasında öldürülen teröristlerden ikisinin, daha önce YPJ'nin sözde genel komutan yardımcıları olarak açıklanan Tekoşin Botan kod adlı Songül Coşkun ve Zilan Cudi kod adlı Dicle Miqdad olduğu belirlendi. Teröristlerin yanındaki korumaları ölü olarak ele geçirildi.

KARAYILAN'IN KORUMASI

PKK'dan kaçıp teslim olan 84 teröristin verdiği ifadelerde terörist Songül Coşkun'un adı örgütün ele başlarından Murat Karayılan'ın korumalığını yapanlar arasında geçiyordu. Örgüt ise yaşadığı bozgunu saklamak için 2 kadın elebaşının ölümünü farklı yer ve tarihlerde gösterdi.

Sabah

YORUMLAR 21
  • paris/trabzon 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar cok hizli uruyorlar hamam bocegi gibi ilacin dozunu artirin
    Cevapla
  • Osmanlı1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Ateşleri bol olsun daim olsun amin
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazııııkk gebermişler haa? Eee, canları sağolsun, ne diyelim!!!
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    ne diyelim gebermisler devami gelir inşaAllah
    Cevapla
  • Necmeddin coşkun 6 yıl önce Şikayet Et
    Herşeye bir kafa veren Allah bunları niye es geçmiş birtürlü amlamıyorum.Bunlarda aklın fikrin esamesi yok
    Cevapla
  • Osmanlı1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu söylediğin lafmı ? Küfre girebilirsin. Allah azze ve çekle cüz-i irade vermiş. İster ibadet et itaat et Allah katında makbul ol Rahmete gark ol, ister böle zalim gavur olup hayvandan aşağı ol. Allah ister itaat edin ister etmeyin buyuruyor. Es geçmiş ne demek Subhanellah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı