ABD’li diplomat Türkiye'ye geliyor! İşte teklifi

Büyükelçi Kaidanow’un 31 Mart’ta Türkiye’ye yapması beklenen ziyarette, Türkiye’ye Patriot füze sistemleri teklifi sunulacak.

GİRİŞ 22.03.2018 08:15 GÜNCELLEME 22.03.2018 09:25
Bu Habere 234 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Rusya'dan satın almak için anlaşma imzaladığı S-400 füze savunma sistemlerine karşı Washington yönetimi kendi teklifini bu ay sonunda Ankara'ya sunacak. Üst düzey Amerikalı diplomat, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda askeri ve diplomasi ilişkiler departmanından sorumlu Büyükelçi Tina Kaidanow'un, Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi. Türk-Amerikan Savunma Endüstrisi Diyalogu kapsamında gerçekleşecek ziyarette, Amerikan tarafı S-400'lere alternatif olarak Patriot tipi füze savunma sistemlerini içeren bir teklif verecek. Sabah'tan Ragıp Soylu'ya konuşan ABD'li yetkili, kendi tekliflerinden umutlu olduklarını, ziyaretin zamanlamasının ise bu açıdan çok iyi olduğunu belirtti.



Türk yetkililer geçtiğimiz aylarda yaptıkları açıklamalarda Türkiye'nin S-400'e olan ilgisini ana nedeni olarak ABD Kongresi'nin çıkarttığı zorlukları göstermişti. Amerikalı yetkili, Trump yönetiminin silah satışlarını bir dış politika aracı haline getirdiğini, dolayısıyla artık Kongre'den silah satışlarının kolayca geçmesi için çalışacaklarını vurguladı. Bir Türk diplomat ise, ziyaretin 31 Mart'ta gerçekleşeceğini belirtti.

YORUMLAR 234
  • Rusya kızar. 6 yıl önce Şikayet Et
    Patriot gelirse, Rusya s 400 vermez.
    Cevapla
  • S400 super sistem 6 yıl önce Şikayet Et
    Dik durup mutlaka s 400 almalıyız eğer bu sistemden vazgeçersek,bir daha abd'nin elinden kurtulamayız. Patriyota gelince ,bence gerek yok cok eskidi bu sistem.
    Cevapla
  • abdul aga 6 yıl önce Şikayet Et
    S400 lerin parasi odenmisti. hala caydirmaya mi ugrasiyorlar ?
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 6 yıl önce Şikayet Et
    Teknolojik Sömürge : Aynı anda 3 abd uydusu ile koordineli uçacak olan yani "İran'a giderken sorun olmayacak ama Yunanistan ve Kıbrısa asla ve asla gönderemeyeceğimiz F-35 uçaklarını bize kabul ettirmenin yanında ülkemin hava savunma sistemine sahip olmayı engelleyici reklam kokan hareket bunlar...
    Cevapla
  • T.C. 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu saatten sonra Amerika ile bürokratik ilişkiler geliştirilecek diye bülöfü yerse Rusya ve Iran denkleminde denge bozulur. Amerika ne kadar uzak olursa biz de o kadar beslediği teroristleri yok ederiz. Amerikanin en iyi yaptigi sey uyut unuttur en son hapi yuttur!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti