Afrin'den acı haber: Şehit sayısı belli oldu

Afrin'de arama tarama faaliyetleri sırasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti. 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

GİRİŞ 22.03.2018 13:59 GÜNCELLEME 23.03.2018 09:57
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nin Afrin merkezindeki arama tarama çalışması sırasında teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit ve yaralı askerler bulunduğu bildirildi.

3 ASKER ŞEHİT OLDU

Başbakan Yıldırım, Afrin'de tuzaklanan patlayıcı sonucu bugün 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

TERÖRİSTLERDEN HAİN TUZAK

 

 

Sabah saatlerinde Afrin kent merkezinde mayın ve el yapımı patlayıcılara yönelik arama, tarama ve imha çalışması yürüten TSK birliklerinin faaliyeti sırasında teröristlerin tuzakladığı patlayıcı infilak etti.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını açıkladı. 

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda; üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi. 

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadesini kullandı. 

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Afrin'de el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 3 askerin kimliği belli oldu. İHA'nın haberine göre; Piyade Sözleşmeli Er Muhittin Talha Çalışkan, Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Kadir Demiral şehit oldu.

BİTLİS'TEN DE ACI HABER GELDİ

Bitlis kırsalında PKK'ya yönelik süren operasyonlarda önceden tuzaklanan EYP'nin infilak etmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 60
  • Karabük'lü 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin size siz aziz şehitlerimize. Hakkınızı helal edin. Biz sıcak yuvamızda sevdiklerimizle. Siz ise yağmur çamur demeden vatan toprağı için canınızı, sevdikleriniz, ümitlerinizi ve hayallerinizi feda ediyorsunuz. Hakkınız helal edin. Başımız sağolsun Türkiyem..
    Cevapla
  • İzmirli. 5 yıl önce Şikayet Et
    İçinde fizik profesörlerinin de olduğu yerli ilim adamları "PATLAYICILARIN ERKEN TESBİTİ" projesini arzedebilmek için 3 senedir randevu bekliyor. Bu arada 500 kadar şehid verdik. Sn. BAŞKANIM, lutfen bir sorun özel kaleme...
    Cevapla
  • oakan 5 yıl önce Şikayet Et
    neden pkk lilari oneden gonderim arama yaptirmiyorsunuz butun binalara onceden ya esir pkk lialri sokun ya kopekelri yore halkinda bilgi alin ypg lilerin kaldiklari binalari isaretleyin ona gore cok dikkatli iceri girilmeli.
    Cevapla
  • süleyman 5 yıl önce Şikayet Et
    allahım rahmet eylesın ailesıne sabır ver sin meknları cennet olsun
    Cevapla
  • yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun yaralılara Allah şifa versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!