İstihbarat geldi! Operasyon tarihi değişti

Hükümette üst düzeyde yapılan Afrin değerlendirmelerinde, operasyonda son hafta yaşananlarla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. 18 Mart’ta Afrin’e girilmesinden üç gün önce, Ankara’da hareketli saatler yaşandı. 15 Mart Perşembe gecesi saat 22.30’da, Afrin’deki terörist unsurların bombalanacağı haberi geldi.

GİRİŞ 23.03.2018 08:38 GÜNCELLEME 23.03.2018 09:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

TSK’nın bu kararı, teröristlerin yönetici kadrosunun, sivil konvoyların arasında silahsız olarak şehri terk etmeye başladığı haberleri üzerine askıya alındı. Çok sayıda sivil kaybın olmaması için operasyon yapılmadı. Kısa süre sonra şehirde kalan yerel teröristlerin de yönetici kadronun hemen ardından Afrin’den kaçtığı tespit edildi. Terör örgütü YPG’deki bu hızlı tavır değişikliğinin, ABD ile yapılan danışmalardan sonra alındığı bilgisi paylaşıldı.

KUŞATMANIN BAŞARISI

 

 

TSK’nın sadece belli bölgelerde konuşlanmayıp Afrin’in tamamını kuşatmasının da alınan sonuçta etkisi olduğu kaydedildi. Afrin içindeki terörist grupların, birden fazla bölgeyi savunmak için dağılmak zorunda kaldıkları, bu nedenle de kontrolü kaybettikleri bilgisi paylaşıldı. Bu strateji nedeniyle toplu halde hareket edemeyen terörist grupların çareyi Afrin dışına çıkmakta bulduğu iddia edildi.

Türkiye’nin bundan sonraki harekât stratejisinin ‘yavaşlamak’ olduğu belirtiliyor. Afrin’in temizlenmesi ve diğer altyapı çalışmaları nedeniyle başka yerleşim yerleri ve bölgelerle ilgili olarak hızlı karar verilmeyecek. Menbiç veya Fırat’ın doğusuyla ilgili harekât, ABD’nin yeni dışişleri bakanıyla yapılacak temaslardan sonra gündem başlığı oluşturacak.

Hürriyet

YORUMLAR 10
  • eczacı 6 yıl önce Şikayet Et
    telrıfata girilmezse çok büyük hata olur. bu hatayı bir daha düzeltemeyiz. ilede başımıza gelmeyen kalmaz. yapılan herşey boşuna yapılmış olur.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Tel rıfataa girilmeyecek mi o şekilde haberler var gerçekliği nedir.
    Cevapla
  • istanbul 6 yıl önce Şikayet Et
    ne diye abd ile bolgesel calisma bilgisi veriyoruz abd pyd ye bilgi veriyor onlarda kaçıyor bizde abd gibi yalan bilgi verelim
    Cevapla
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    savaşta düşmanı savaşamayacağına inandırmak da bir taktiktir. eğer kaçmasalardı afrin operasyonu en az iki ay daha sürecekti, uluslararası baskılar artacaktı ve en az 40-50 şehidimiz daha olacaktı. şimdi kolayca şehri aldık, Allahın izniyle orası tahkim edilir ve yine konjonktüre göre gereği yapılır menbiçe de ayn el araba da sincara da
    Cevapla
  • Sivasli 6 yıl önce Şikayet Et
    Aksamki gorusmeden izin cikmamis anlasilan
    Cevapla
  • kemal amca 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet bey gelsın alayını yaksın nerde o
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda