Economist: Menbiç ya çözüm olacak, ya da...

Economist dergisi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ABD ile karşılaşma riskine rağmen rotasını Menbiç'e çevirmesi halinde, kentin "ya bir çözüme, ya da savaşın parlama noktasına dönüşeceğini" yazdı.

Economist: Menbiç ya çözüm olacak, ya da...
Economist: Menbiç ya çözüm olacak, ya da...
GİRİŞ 23.03.2018 09:57 GÜNCELLEME 23.03.2018 09:57
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İngiltere'de yayımlanan haftalık Economist dergisi, Afrin kent merkezini kontrol altına alan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ABD ile karşılaşma riskine rağmen rotasını Menbiç'e çevirmesi halinde, kentin "ya bir çözüme, ya da savaşın parlama noktasına dönüşeceğini" yazdı.

Türkiye'nin Afrin'den sonra operasyon düzenlemesi beklenen Menbiç'te 2 bin kadar ABD askeri bulunuyor.

 

 

ERDOĞAN'IN KONUŞMASIYLA BAŞLADI

Yazı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrin'in kontrol altına alınmasından bir gün sonra Çanakkale Savaşı'nın yıldönümünde Batı'ya verdiği şu mesajları hatırlatarak başlıyor:

"Dün Çanakkale'de bizi esir etmeye çalışanlara derslerini vermiştik, bugün sınırlarımız boyunca kurmaya çalıştıkları terör devletiyle istiklalimiz ve istikbalimize göz dikenlere aynısını yapıyoruz."

Yazı, şöyle devam ediyor:

Afrin'deki zaferin ertesi günü Türkler, 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin tek büyük zaferi olan Çanakkale Savaşı'nın yıldönümünü kutluyordu. Erdoğan bu iki savaşı bir araya getirdi. Batı'yı Türkiye'ye karşı Kürt güçleri savunmakla suçladı.

Amerika ve Almanya Türkiye'yi Suriye'deki acıları artırmakla suçlarken, Erdoğan eleştirileri 'Tek bir sivilin burnunun kanamasına yol açmadık' sözleriyle reddetti. Türk yetkililer şimdi de Suriye'nin kuzeyi ve Irak'a, yani YPG'nin anne örgütü PKK'nın üslerine savaşı getirmeyi düşünüyor.

2 BİN AMERİKAN ASKERİ ORADA

Ancak Türkiye'nin planlarıyla ilgili bir sorun var: Suriyeli Kürtlerin Menbiç'ten Irak sınırına uzanan doğu kalelerinde 2 bin kadar Amerikan askeri var. Amerikan hava güçlerinin desteklediği YPG, DEAŞ'ı yenilginin eşiğine getirdi. Şimdi Türkiye NATO müttefiği Amerika'nın yolundan çekilmesini istiyor. Böylece en az DEAŞ kadar büyük bir tehdit olarak gördüğü YPG'nin peşine düşebilecek."

YORUMLAR 22
  • Taner 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ve müttefikleri 60 ülke bir daeşi bitiremiyor pkkypg ye sarılıyorsa dükkanı kapatsın gitsin, ancak emperyalistlerin niyeti başka, böl parçala yönet ve nihayetinde yut taktiği.
    Cevapla
  • Süper güç!!! 6 yıl önce Şikayet Et
    Ypg olmadan daeş i yok edememiş mi abd? Koskoca büyük güç! Pehhh. Abd hep böyle. Bir ülkeye girmek isterse ilk olarak bir terörist grup oluşturur, sonra o terörsitlerle! Savşmak için o ülkeye girer. Yeter terör devleti abd yeter.
    Cevapla
  • mehmet emin 6 yıl önce Şikayet Et
    Melheme i Kubraya adim adim,elhamdulillah ,pilavdan donenin kasigi kirilsin,Allah[cc] bizimledir ,gorelim Mevlam neyler,neylerse guzel eyler,Tevekeltu Ya Allah.....
    Cevapla
  • çelik 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya istiklal Ya ölüm. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın ne deyim.
    Cevapla
  • hlt01 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi ve onun yerli terör örgütü pkk/ypg yi sınırlarımızdan defetmeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu