TSK'dan flaş Afrin açıklaması

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Afrin bölgesi tamamen kontrol altına alındı.

TSK'dan flaş Afrin açıklaması
TSK'dan flaş Afrin açıklaması
GİRİŞ 24.03.2018 11:36 GÜNCELLEME 24.03.2018 23:59
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Afrin bölgesinde kontrolün tamamen sağlandığını, bölge halkının güvenle evlerine dönüşlerini sağlamak için arama tarama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için, 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" sürüyor.

 

 

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlarıyla, BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde devam eden harekatta, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösteriliyor.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, harekat kapsamında Afrin bölgesinde kontrol tamamen sağlandı. Halkın güvenle evlerine dönüşünü sağlamak için gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor. 

Bu kapsamda TSK unsurları bölgede el yapımı patlayıcı ve mayın arama tarama çalışmalarını sürdürüyor. 

TSK ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISINI AÇIKLADI

Zeytin Dalı Harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 733 olmuştur. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 49 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 228 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan 157 kahraman silah arkadaşımızın tedavileri tamamlanmış ve görevlerine dönmüşlerdir.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Öso lularda kahraman silah arkadaşlarımız, lütfen.
    Cevapla
  • raket 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya öso...?o şehitlerimiz kaç tane acaba?sonuçta onlarda kardeşlerimiz..
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    49 şehit 70 askerimiz de büyük ihtimalle ağır yaralı ve göreve dönememiş toplam 119 görev dışı askerimiz görünüyo bu tabloya göre öso şehitlerimizde 122 şehit 82 yaralı var bu da 204 civarı ediyor toplamda afrinde 323 şehit ve gazimiz var teröristlerin ise yaralı öldürülmüş ve yakalanan toplam 3733 kaybı var bu rakama esad milisleri de dahil sanırım. 323 e karşı 3733 yaklaşık 11 katı. inşAllah geri kalan 70 gazimiz de tekrar görev yerlerine dönebilir.
    Cevapla
  • yadem 6 yıl önce Şikayet Et
    ÖSO şehitlerimiz 252 tane.. şehadetleri kutlu olsun. Allah onlardan razı olsun.
    Cevapla
  • tahir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allaha şükürler olsun. ama bitmedi hedef kızıl elma.
    Cevapla
  • KARA MURAT 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey göresim geldi vay bizim eller.Dumanli dumanli oy bizim eller oturup anlatsam delimi derler.Dumanli dumanli OSMANLI TOPRAKLARI KOKUYOR AFRIIIIIIIIN.MEHMEDIM SAGOLSUN VATAN BAHTIYAR OLSUN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu