Teröristbaşından sahte belgeyle hırsızlık

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca SGK'nın şikayetiyle FETÖ elebaşı Fetullah Gülen (77) ile kardeşi Salih Gülen hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Teröristbaşından sahte belgeyle hırsızlık
Teröristbaşından sahte belgeyle hırsızlık
GİRİŞ 28.03.2018 11:53 GÜNCELLEME 28.03.2018 11:59

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık  Fetullah Gülen'e, Emekli Sandığı Kanunu kapsamında 20 yıl 11 ay 23 gün ve Sosyal  Sigortalar Kanunu kapsamında 1 Mart 1986 ila 30 Ocak 1990 arasında bin 410 günlük  hizmetlerine istinaden 8 bin 963 gün üzerinden yaşlılık aylığı bağlandığı  kaydedildi.

Fetullah Gülen'in, "Sosyal Sigortalar Kanunu'na tabi hizmetlerinin  gerçeğe aykırı olduğu" aktarılan iddianamede, diğer sanık Salih Gülen'in, kardeşi  Fetullah Gülen'i kendisine ait matbaada çalışıyormuş gibi gösterdiği belirtildi.

 

 

İddianamede, tanık beyanlarının Fetullah Gülen'in matbaada hiç  çalışmadığını doğruladıkları bildirilerek, şu bilgiler paylaşıldı:

"Fetullah ve Salih Gülen'in fikir ve irade birliği içerisinde FETÖ  elebaşının yaşlılık aylığına hak kazanması amacıyla SGK'ya gerçeğe aykırı  bildirimlerde bulunup kurumun sahtebelgeler düzenlenmesine sebep olarak Fetullah  Gülen'in hakkı olmadığı halde 1 Şubat 1990'dan itibaren yaşlılık aylığı aldığı ve  SGK'yı zarara uğrattıkları anlaşıldı. Anlatılan olaylarla ilişkilendirilen  deliller ve tüm dosya kapsamı birlikte ele alındığında sanıkların üzerilerine  atılı suçları işledikleri anlaşıldı."

Gülen kardeşlerin, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Türkiye'ye  dönmeyip ABD'de ve ihanetleri ile ilgili haklarında açılan davalar nedeniyle  dönmeyecekleri herkesçe bilindiğinden yakalama kararının infazının mümkün  olmadığına işaret edilen iddianamede, bu nedenle sanıkların haklarında  üzerilerine atılı suçlardan dolayı yakalama kararının infazı beklenmeksizin kamu  davası açılması gerektiği kanaatine varıldığı kaydedildi.

İddianamede, Fetullah ve Salih Gülen hakkında "Kamu kurum ve  kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından  5 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi.

Sahte evraklarla 49 yaşından itibaren yaşlılık aylığı aldığı anlaşılan  Fetullah Gülen'in maaşı, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası kesilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Milyonları gözü Beştepe'de! Erdoğan başkanlığında kritik toplantı başladı...
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...