Anadolu Farm kurucusu İsa Karademir kimdir? Neden tutuklandı...

Anadolu Farm adlı şirketin sahibi İsa Karademir'in tutuklanmasının ardından gündemin merkezine hızlı bir şekilde yerleşti. Peki, kim olduğu merak konusu haline dönüşerek yoğun bir şekilde sorgulanan İsa karademir kimdir? Çiftlik Bank'ın ardından Anadolu Farm skandalına imza atan İsa Karademir neden tutuklandı?

Anadolu Farm kurucusu İsa Karademir kimdir? Neden tutuklandı...
Anadolu Farm kurucusu İsa Karademir kimdir? Neden tutuklandı...
GİRİŞ 29.03.2018 10:13 GÜNCELLEME 29.03.2018 10:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çiftlik Bank dolandırıcılık skandalının hemen sonrasında bu organizasyon gibi oluşuma sahip olduğu iddia edilen Anadolu Farm adındaki şirktetin kurucusu İsa Karademir yakalanarak tutuklandı. 2017 yılından beri Anadolu Farm'ın kuruculuğunu üstlenen İsa Karademir yaşanan bu olayın ardından geniş bir kesim tarafından internet üzerinden sorgulamalarının yoğunluk kazandığı bir isim haline geldi. Peki, yurt dışına kaçma girişiminde bulunurken polis ekipleri tarafından yakalanan Anadolu Farm'ın sahibi İsa Karademir kimdir? Anadolu Farm kuruluşunun üyelerinden 90 milyon TL topladığı tespit edilen İsa Karademir neden tutuklandı?

anadolu

 

 

ANDOLU BANK KURUCUSU İSA KARADEMİR NEDEN TUTUKLANDI?

Çiftlik Bank gibi benzer bir sistemle çalışan Anadolu Farm ya da diğer adıyla Ekolium Bilişim, Yazılım, Tarım, Hayvancılık, Oto Turizm, Gıda, Lokanta Sanayi Ticaret A.Ş. kurucusu İsa Karademir'e yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlenmesi sonrasında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilmesiyle birlikte çıkarıldığı mahkeme tarafından hakkında tutuklama kararı alındı. 

anadolu farm

Öte yandan İsa Karademir'in yönetim kurulu başkanından aldığı vekaletle firma işlerini yürüttüğü, çalışanlar ve müşteriler tarafından firma sahibi olarak bilindiği, yurtdışına çıkma hazırlığında bulunduğunun bilgisine ulaşıldı.  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından da yaklaşık 8 ay önce kurulduğu ifade edilen Anadolu Farm kuruluşuyla ilgili da inceleme başlatılmış ve firmanın banka hesaplarına bloke konulması kararı alınmıştı. Anadolu Farm şirketinden, banka hesaplarına bloke konulduğu için üyelerine ödeme yapılamadığı bilgisi de ortaya konulmuştu.

anadolu

Kayseri merkezli yaklaşık, faal 4 bin 500 ortağı bulunan, ‘Tauk’ adıyla restoran zinciri ve gıda işiyle uğraşırken üyelerinden 90 milyon TL topladığı saptanan ‘Ekolium A.Ş. Anadolu Farm’ şirketiyle ilgili MASAK’ın ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 6 kişi daha tutuklandı.

anadolu farm

İSA KARADEMİR: ‘’ÇİFTLİK BANK’IN GÜNAH KEÇİSİ OLDUK’’

Anadolu Farm olarak bilinen Ekolium Bilişim, Yazılım, Tarım, Hayvancılık, Oto Turizm, Gıda, Lokanta Sanayi Ticaret A.Ş.’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan, kendisinin şirketin kurucusu olduğunu iddia eden İsa Karademir, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği’nde sağlık kontrolünden geçirilen İsa Karademir gazetecilerin sorularına ''Kaçarken yakalanmadım arkadaşlar. Ben kendim teslim oldum. Yalan haber yapmayın. Kısacası Çiftlik Bank’ın günah keçisi olduk'' şeklinde ifadelere yer verdi.

anadolu farm

ANADOLU FARM SAHİBİ İSA KARADEMİR KİMDİR?

Anadolu Farm sahibi İsa Karademir hakkında henüz detaylı bir biyografinin bilgisi yer almamaktadır. Fakat kim olduğu ve hayatıyla ilgili bilgiler belli oldukça haberimizin içeriğinde yer alacaktır.

Diğer bir tarafta Anadolu Farm ile Çiftlik Bank kuruluşlarının birbiriyle olan benzerlikleri son derece dikkat çekiyor. Bu iki şirketi detaylı olarak incelediğimizde, Çiftlik Bank'ın görselinde inek logosu bulunurken, Anadolu Farm'ın görselinde ise boğa logosu bulunuyor. Bununla birlikte üyelerinden yüksek meblağlarda para topladığı tespit edilen Anadolu Farm'ın sahibi İsa Karademir ile Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın ile benzer yaşlarda olması gözlerden kaçmıyor. Bu noktada Mehmet Aydın ve İsa Karademir'in arasında herhangi bir ilişki tespit edilememiş olsa bile İsa Karademir'in Çiftlik Bank'tan etkilendiği iddialar arasında bulunuyor. Aynı zamanda sistem açığından ve denetimsizlikten yararlanan dolandırıcıların vurgun yaptığı para miktarının buz dağının görünen kısmı olduğu öğrenildi.

anadolu

ANADOLU FARM NEDİR?

Ekolium A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri merkezli kuruluş olan Anadolu Farm, yılda yüzde 300'e varan oranlarda kar oranı vaat eden bir kuruluştur. Üyelerinden bir yılda 200 milyon TL para topladığının bilgisine ulaşılan Anadolu Farm'ı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın incelemeye aldı ve 44 bin üye sayısına sahip sistemde 2 hafta önce tüm ödemeler durdu. Hakkında gerekli inceleme başlatıldıktan sonra üye ödemelerini günlükten haftalığa çıkaran ve sonra da durduran Anadolu Farm'ın üyelerini "İnceleme nedeniyle hesaplarımız bloke edildi. Bu yüzden ödeme yapamıyoruz" şeklinde oyaladığı görüldü.

ANADOLU

YORUMLAR 1
  • fedai... 6 yıl önce Şikayet Et
    maliyeciler gider ufak esnafla uğraşırlar. böyle vurguncularla uğraşmazlar .. ben köyde oturuyorum hayvancılık sütçülük bukadar karlı olsa .köylüler köşeyi dönerdi..yem ,gübre mazot fiyatlarına bir bakınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!