Örgütlenmeye çalışan FETÖ'cülere dev operasyon

Balıkesir merkezli İzmir, Manisa, Uşak ve Denizli’de tekrar oluşuma girmeye çalıştıkları tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik 600 polisle eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Örgütlenmeye çalışan FETÖ'cülere dev operasyon
Örgütlenmeye çalışan FETÖ'cülere dev operasyon
GİRİŞ 29.03.2018 00:49 GÜNCELLEME 29.03.2018 00:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, FETÖ/PDY silahlı terör örgüt yönetiminin talimatı doğrultusunda haklarında adli işlem yapılmamış, deşifre edilmemiş ve firari durumda olan şahısların Türkiye genelinde örgüt içinde sözde atamaya tabi tutarak yer değiştirdikleri tespit edildi. Örgüt üyelerinin gittikleri illerde örgüt yapılanması içerisinde görev aldıkları, faaliyetleri duran oluşumları tekrar canlandırmaya çalıştıkları, özellikle örgüt üyesi tutuklu, hükümlü veya firarilerin ailelerine yardım etme bahanesiyle örgüte yeni eleman kazandırma faaliyetlerine devam ettikleri tespit edildi.

GAYGUBET EVİ AYARLAMIŞLAR

Örgüte mensup kadınları da yürüttükleri faaliyetler takibe alındı. Şahısların birçoğunun farklı illerde yapılan soruşturmalar sebebiyle firari durumda oldukları ve gaybubet evlerinde saklandıkları, belirli aralıklarla öğrenci evlerini, tutuklu, hükümlü ve firari aileler ile bazı ilçelerde bulunan örgüt mensuplarını ziyaret ettikleri, herhangi bir işte çalışmadıkları halde çok sık harcama yaptıkları ve zaman zaman döviz bozdurdukları da tespit edildi. Ayrıca tespit edilen mütevelli grubu içerisinde yer alan şüphelilerin aralıklarla örgütsel toplantılar düzenledikleri ve örgüt adına para topladıkları, “Bayan Eğitim Danışmanları” yapılanması içerisinde yer alan şahıslara gaybubet evi ayarladıkları ve maddi destekte bulundukları tespit edildi.

Soruşturma kapsamında, bu zamana kadar yapılan çalışmalarda 24 gaybubet evi, 14 öğrenci evi ve 5 güvenli ev tespit edildi. Balıkesir merkezli İzmir, Manisa, Denizli, Uşak illeri olmak üzere toplam 5 ilde, toplam 63 adreste 600 personelin katılımıyla çok sayıda şahsa yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. Balıkesir’de düzenlenen operasyonun başında bizzat İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de yer aldı.

YORUMLAR 8
  • Sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    İdami beklemeye luzum yok hoca vermiş fetvayi yılan besleriz çiyan besleriz artik vatan hayini besletmeyin bize .bunlari seytan tamamen ele geçirmiş islah olmak gibide bir dertleri yor bu ülkede yaşamalarını ne şekilde olursa olsun istemiyoruz
    Cevapla
  • FM.. 6 yıl önce Şikayet Et
    üç tanesi asacaksın, bakalım bir daha örgütleriniyorlar mı ?
    Cevapla
  • karşı görüş 6 yıl önce Şikayet Et
    ihanet edene merhamet edilmez asın gitsin vatan hainlerini...
    Cevapla
  • NET 6 yıl önce Şikayet Et
    İDAM gelmeden bu hainleri önüne geçemezsiniz.İDAM ŞART.
    Cevapla
  • çuvaldız 6 yıl önce Şikayet Et
    karının kocası, oğlu hapiste kirada oturuyor,harcamaları benden iyi nereden geliyor bu değirmenin suyu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!