Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın böyle kaçtı

Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın yurt dışına kaçış anına ait fotoğraf ortaya çıktı. Fotoğraf karesinde Aydın pasaport kontrolünden geçerken görülüyor.

GİRİŞ 29.03.2018 15:49 GÜNCELLEME 29.03.2018 16:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın, Uruguay'a kaçmış, yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Aydın'ın yurt dışına kaçışı ile ilgili fotoğraf ortayı çıktı. Fotoğraf karesinde Aydın'ın Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pasaport kontrolünden geçtiği görülüyor.

TAVUKLAR İHALEYLE SATILDI

 

 

 Sakarya'nın Taraklı ilçesinde, usulsüzlük soruşturması kapsamında kayyum atanan Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi'ndeki tavuklar ihaleyle satışa sunuldu.

Taraklı Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü'nde açık artırma usulüyle yapılan ihaleye 4 firma katıldı. 

Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi'ndeki yaklaşık 22 bin tavuk için çıkılan ihaleye katılacak firmalardan 6 bin 675 lira teminat istendi. Ayrıca ihale bedeli 222 bin 495 lira olarak belirlendi.

İhaleye katılan firmalar arasında Ankara Yarka firması 262 bin 500 lira artı KDV bedeliyle ihaleyi kazandı.

Firma yetkilisi Ekrem Tetik, ihale sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, mağdurlar için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Elimizden geleni yaptık ama bu kadar yapabildik. 262 bin 500 lira artı KDV ile ihaleyi aldık. 21 bin 190 hayvan aldık. Çiftlikteki hayvanlara baktık, üç çeşit tavuk var. Hepsini birden tek kalemde aldık. 4 firma katıldı, ihale bize kaldı. Çok zor bir ihale geçirdik ama bizde kaldı nasip bizimmiş." dedi.

Taraklı Kaymakamı Cihat Koç ise tesisin satılmadığını, sadece buradaki canlı hayvanların satıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tesisin satışıyla ilgili mahkeme kararı olmadan yapılabilecek bir şey yok. Artık kayyum değerlendirecek, adli süreç işlemeye devam ediyor, Biz idari yönden gerekeni yaptık. Haberlerden takip ettim bugün kayyum atandığını öğrendim. Taraklı için yapılacak işlemler yapıldı, gerisi artık adli süreç. Kayyum ve adli merciler tarafından takip edilecek."

- Soruşturma süreci

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi ile ilgili Kaymakamlığın, "usulsüz faaliyet yürütüldüğü" yönündeki şikayeti üzerine Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Çiftlik Bank Yönetim Kurulu üyeleri Cafer Çolak, Savaş Yıkılmaz, şirketin sahibinin eşi Sıla Aydın ve yengesi Hava Aydın'ın da aralarında bulunduğu 9 şüpheli tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Çiftlik Bank olarak bilinen sistemin kurucuları hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma" ve "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nden kayyum atanmasının talep edildiği bildirilmişti. 

Açıklamada, Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, Çanakkale Dora Gıda İçecek İnşaat Petrol Tarım ve Hayvancılık Turizm Ticaret Limited Şirketi, Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi ile Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 133/1. maddesi uyarınca 3 kişilik kayyum heyetinin atanmasına karar verdiği kaydedilmişti. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Bir tavukçu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tavuklarıda tanesini 500 den satarsınız artık kuluçkalık yumurtasına 20 lira istiyorsunuzya her yönden karlı çıkmışsınız el insaf dinimizde ölücülük yoktur kendin zengin olurken diğer taraftan hakkı olan fiyata al.Ucuza gitmiş tavuklar.
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kalleşlik Yap Yurtdışına kaç.Öncesinde şikayet etmiş millet bu tosunu.Savcılık Kendi suçunuz girmeseydiniz bu sistemin saadet zinciri olduğunu biliyordunuz diye kovuşturma açmamış enteresan Dolandırıcılar için cennet vatan Türkiye.
    Cevapla
  • hayat işte 5 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Aydın’ın çocukluğunu Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki 2 katlı bir evin bodrum katında geçirdiği öğrenildi. Babası vefat ettikten sonra Aydın’ın maddi imkansızlıklar sebebiyle, evden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan çalıştığı her iki iş yerine de terliklerle yürüyerek gidip geldiği belirtildi. Yazık ya kimse yardım etmemiş bu adam milletin gülüp eğlendiği yemek yediği yerlerde soğuk suların içinde bulaşık yıkamış o zamanki çalıştığı kişiler bile dürüst işinde gücünde çalışkan biriydi diyorlar. Hayat hikayesi çok ilginç elbette savunulacak bir yanı yok ama buralara nasıl itilmiş bunu da anlamak lazım.
    Cevapla
  • mistafa 5 yıl önce Şikayet Et
    neresi kacmak bunun adam siraya girmis polis bey muhrunu basmis portakal suyunu icerek gitmis :)
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    adam resmii olarak polis konturolundan gecmis ve türkiyeden resmii islemlerle cikmis,türkiyeden kacis ani derken ,sanki adam kilisden suriyeye kaciyor gibi bir hava yarattiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar