Irak ordusu ile Peşmerge birbirine girdi!

Türkiye'nin uyarısı üzerine PKK'lıların çekildiği söylenen Irak'ın Sincar (Şengal) bölgesinde, Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasında gerginlik yaşandığı belirtildi.

Irak ordusu ile Peşmerge birbirine girdi!
Irak ordusu ile Peşmerge birbirine girdi!
GİRİŞ 29.03.2018 15:45 GÜNCELLEME 29.03.2018 17:15
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Irak ordusunun Ezidilerin kutsal mekanı olan Şeyh Şerafedin türbesine girmek istediği, Peşmerge ve Ezidilerin ise buna izin vermediği öne sürüldü.

Irak Kürt Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen K24 televizyonunda yer alan habere göre, PKK terör örgütünün Sincar'dan çekildiği iddiasının ardından bölgeye gelen Irak ordusu ile buradaki Peşmerge güçleri arasında gerginlik yaşandı. Ezidilerin kutsal mekanı olan Şeyh Şerafedin Türbesi’ne girmek isteyen Irak askerlerine, halk ve Peşmergenin türbenin etrafınada zincir oluşturarak izin vermediği ve gerginliğin bundan dolayı çıktığı belirtildi. Sincar dağında bulunan Şeyh Şerafedin türbesi etrafında Irak ordusundan büyük bir güç yığdığı ve türbeyi ele geçirmek istedikleri ileri sürüldü.

Peşmerge Güçleri Sincar (Şengal) Komutanı Kasim Şeşo ise Irak güçlerinin hiçbir şekilde Şeyh Şerafedin Türbesi’ne girmesine izin vermeyeceklerini belirterek, "Kendi kendimizi savunabiliriz. Haşdi Şabi, daha önce terör örgütü DEAŞ ile birlikte Ezidi halkı katleden birçok Sünni’yi Şengal’e getirmiş" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • zafer gülten 6 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz dedikleri bu olsa gerek,peşmergelerde aynı mayadan değil mi.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm Turkiyeye bağlılık bildirmek.Akıllı olun.
    Cevapla
  • ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar irakta cirit atiyo
    Cevapla
  • kurmay yarbay 6 yıl önce Şikayet Et
    aklı sıra peşmerge yayın organları algı operasyonu yaparak kürtlere işte bak büyük kahraman peşmerge ezidileri kürtleri koruyor mesajı vermeye çalışıyo.r ayrıca batıya bak sünniler şiiler tüm müslümanlar kötü biz peşmerge dinlere saygılıyız ayagı yapıyorlar aynı daeş tiyatrosu gibi Türk milleti ve Türk milletini hedef alan pkk ile çok rahatlık ile işbirliği yapabilirler peşgerme iran ırak hepsi kendi çıkarını düşünüyor izde öyle yapmalı hiçbirine yüz vermemeliyiz namluyu gösterin adam olurlar
    Cevapla
  • Koc urfa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu bir oyalama taktigi orda belkide hic bir şey yok.iki tarafta bu bilerek yapiyor .pkk ya zaman kazandirip yeni oyununlar peşindeler. Cünkü 3 tarafta abd ye calişiyor. Reyise gövencemiz tam . Türkiye sevdalisi kürt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!