Balkan yapılanmasının kodları çözüldü

MİT'in, Kosova istihbaratıyla etkin iş birliği içinde 6 örgüt mensubunun yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi sayesinde örgüte ağır bir darbe daha vuruldu. Şüphelilerin suç dosyaları ise kabarık.

Balkan yapılanmasının kodları çözüldü
Balkan yapılanmasının kodları çözüldü
GİRİŞ 31.03.2018 12:09 GÜNCELLEME 31.03.2018 12:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

MİT tarafından yakalanan ve örgütün üst düzey isimlerinden olduğu  belirlenen Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem,  Osman Karakaya ve Yusuf Karabina, özel bir uçakla Türkiye'ye getirildi.  Şüphelilerin soruşturması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılıyor.  Savcılığın talimatı doğrultusunda şüphelilerin ifade işlemleri, İstanbul Emniyet  Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştiriliyor.

TEM Şube Müdürlüğünce, bu soruşturmaya yönelik özel ekip  oluşturulduğu, bu ekibin MİT ve emniyetin istihbarat birimleriyle koordineli  çalıştığı öğrenildi.

Ayrıca, çalışma kapsamında, şüpheliler hakkında Türkiye genelinde  ilgili tüm kurumlarla yazışmalar yapıldığı, örgüt içerisindeki pozisyonları ve  eylemlerinin detaylı incelendiği ifade edildi.

İADE EDİLEN FETÖ'CÜLERİN KARIŞTIKLARI ÖRGÜTSEL SUÇLAR

Şüphelilerin, Balkan ülkelerindeki faaliyetlerinin yanı sıra  Türkiye'den kaçmaya çalışan örgüt mensuplarının Avrupa ülkeleri ile ABD'ye  geçişlerini organize etmekle görevli oldukları belirtiliyor.

Güvenlik birimleri, Cihan Özkan'ın Balkan ülkelerinde toplanan himmet  paralarını yöneterek bunları örgüt elebaşlarının bulunduğu Pensilvanya'ya  aktardığı da tespit etmişti.

Kosova gençlik yapılanmasından da sorumlu olan Kahraman Demirez'in ise  Balkan ülkelerinde aktif şekilde çalışarak örgüte çok sayıda katılımın  sağlanmasında rol oynadığı belirtildi.

MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilenlerden Hasan Hüseyin  Günakan'ın, bölgedeki okul yapılanmalarında öğretmenlerden sorumlu olduğu, diğer  isimlerin de FETÖ/PDY'nin Balkanlardaki çeşitli kurum ve kuruluşlardaki  yapılanmalarından sorumlu üst düzey isimler olduğu ifade ediliyor.

ADLİ TIP'TA FETÖ/PDY LEHİNE RAPORLAR DÜZENLEMİŞ

Şüphelilerden Osman Karakaya'nın ayrıca, Ergenekon davası sürecinde  aktif rol üstlendiği, söz konusu dönemde İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda FETÖ/PDY  lehine raporlar düzenlediği, bu nedenle kendisine örgüt elebaşı Fetullah Gülen  tarafından plaket verildiği öğrenildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen örgütün Adli Tıp  Yapılanmasına ilişkin davada yargılanan ve ByLock kullandığı tespit edilen sanık  Habip Bostan'ın kuruma alınmasına Osman Karakaya'nın referans olduğu  belirtiliyor. Osman Karakaya'nın isminin örgütün adli tıp yapılanması  iddianamesinde de geçtiği ortaya çıktı.

Karakaya'nın adı ayrıca Ergenekon davasında da geçiyor. İkinci  ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından eski Başkent Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sağlık durumuna ilişkin raporu Osman Karakaya  hazırlamıştı. Söz konusu rapor üzerine o tarihte Haberal'ın avukatı Dilek  Helvacı, Karakaya hakkında ''skandal niteliğinde, yok hükmündeki, gerçeğe aykırı  hastane raporu kararına imza atmaları'' nedeniyle Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığı'na, Adli Tıp Kurumu'na, Türk Tabipleri Birliği'ne ve Türk  Kardiyoloji Derneği'ne ''görevi kötüye kullanma'' suçlamasıyla suç duyurusunda  bulunmuştu.

 

YORUMLAR 3
  • Milliyet 1071 6 yıl önce Şikayet Et
    Keske pkkli hainlerede boyle operasyonlar yapsaniz.
    Cevapla
  • abc 6 yıl önce Şikayet Et
    Komiksin pkk ya yapılan operasyona bak size yapılan operasyona bak kurşun atılmamış sadece afrinde 3800 geberttik sizden daha burnu kanayan yok ne saçmalıyorsun bence de ayrım yapılmasın
    Cevapla
  • Eyyubi 6 yıl önce Şikayet Et
    yapılmadığını kim söyledi, gözünmü kör senin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu