Türkiye'den gece yarısı müthiş operasyon!

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da yaşananları sosyal medyadan dünyaya duyuran Nur ve Ela kardeşler, muhteşem bir gece yarısı operasyonuyla Derkuş'tan alınıp Türkiye'ye getirildiler.

GİRİŞ 01.04.2018 16:19 GÜNCELLEME 02.04.2018 17:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türk Kızılayı tarafından, Suriye'nin Derkuş bölgesinden alınan iki kardeş ile anneleri Şems Hatip ve babaları Hussam Al Humrawz, Hatay'a getirildi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın önderliğindeki ekiplerin, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçişlerini sağladığı aile mutluluk yaşadı.Kınık, yaptığı konuşmada, tüm dünyanın bu çocukların başlarına bir şey gelmemesi için dua ettiğini söyledi. 

 

Aileleriyle iki kardeşin Doğu Guta'da her gün başlarına bomba yağdığını belirten Kınık, şöyle devam etti:

"Kendi evleri de bombalandı, çok korktuk. Onların bu sesini dünyaya duyurmak için elimizden geldiğince yardımcı olduk. Allah'a hamd olsun sağlıklılar, aileleriyle beraber, anne ve babaları da burada. Biz sosyal medya üzerinden Nur ve Ela ile aslında irtibat halindeydik, onların özellikle Guta'da ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışıyorduk, gıda desteği vesaire gibi ama bir taraftan da olası bir tahliye durumunda da nasıl onları çıkarabiliriz diye onlarla yazıştık. Gerçekten bu sesi dünyaya duyurdukları için onları arayanlar çok. Başlarına bir şey gelmesin diye gizli bir operasyonla onlar bir güvenli yere geldiler, biz de onlar aldık." 

Sağlık durumları iyi Kınık, evlerine atılan bomba yüzünden Ela'nın yaralandığını ancak şu an için sağlık durumunun iyi olduğunu paylaştı.

Kardeşlerin, aileleriyle Türkiye'de yeni bir hayata başlayacaklarını dile getiren Kınık, "Kurtuldular, şimdi Türkiye'deler. İnşallah, yeni bir hayat başlıyorlar. Ben inanıyorum ki Nur ve Ela bir gün tekrar Guta'ya dönecekler ve inşallah o toprakları tekrar şenlendirirler." diye konuştu. 

Çocuklar da yaşadıklarını anlatarak mutluluklarını dile getirdi.Savaş mağduru Doğu Gutalı çocukların acılarını ve beklentilerini ''Noor and Alaa'' adlı Twitter hesaplarından İngilizce olarak dünyayla paylaşan iki kardeş, tahliye konvoyunda yer almıştı. 

YORUMLAR 9
  • toto 5 yıl önce Şikayet Et
    orada kalanlar için ne diyorsunuz. sesi çıkmayanlar, internete düşmeyenlerin hali ne olacak
    Cevapla
  • hakan abi 5 yıl önce Şikayet Et
    küçükler ama ne kadar olgun ve büyük duruşları var.maşallah.Allahım şu zulmü bitir yarabbi.çok fazla bu durumda insan var suriyede yarabbi.bu hepimizin imtihanı ama ne yazık ki herkes kendi hayatını yaşıyor ve bu zulüm bitmiyor.
    Cevapla
  • Adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet niye 3 kıtada At koşturdu.İşte bunun için.Zalimi enseledi Mazluma kol kanat gerdi.Barbarların zalimlerin korkulu rüyası Mazlumların kurtarıcısı oldu. Zalimler, barbarlar,vampirler Süper güç adı altında Dünyaya kan kusturuyorlar.Türk milletine Mehmetçiğe yine görev düşüyor.
    Cevapla
  • berkan 5 yıl önce Şikayet Et
    ordakilerin hepisini getirebilsek keske
    Cevapla
  • Ali Haydar 5 yıl önce Şikayet Et
    bazi zavalli irkcilar bu cocuklarin ulkemize gelmesinden rahatsiz oluyor, bilmiyorlarki kendileride avrupadaki irkcilar gibi yabancilara dusmanlik yapiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…