Can Dündar hakkında kırmızı bülten kararı!

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanmasına ilişkin davada "gizli belge ve bilgileri açıklamak" suçundan aldıkları hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Can Dünar ve Erdem Gül’ün dosyasına bakan mahkeme, Dündar hakkında gıyabında tutuklanmasına ve kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi.

Can Dündar hakkında kırmızı bülten kararı!
Can Dündar hakkında kırmızı bülten kararı!
GİRİŞ 02.04.2018 12:48 GÜNCELLEME 02.04.2018 13:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanmasına ilişkin davada "gizli belge ve bilgileri açıklamak" suçundan eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a 5 yıl 10 ay, Ankara temsilcisi Erdem Gül'e 5 yıl verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından dava dosyası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı.

Dosya üzerinde değerlendirmede bulunarak tensip zaptını hazırlayan mahkeme, sanık can Dündar hakkındaki kovuşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yurt dışında bulunduğu ve bu nedenle kendisine ulaşılamadığı gerekçesiyle gıyaben tutuklanmasına karar verdi.

 

 

Sanık Dündar hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına da hükmeden mahkeme heyeti, sanığın iadesine ilişkin prosedür için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına karar verdi.Mahkeme heyeti yeninden yargılamaya ilişkin, ilk duruşmanın ise 7 Mayıs'da yapılmasına hükmetti.

YARGITAY'IN BOZMA İLAMI

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer verdikleri gerekçesiyle "gizli belge ve bilgileri açıklamak" suçundan eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a 5 yıl 10 ay, Ankara temsilcisi Erdem Gül'e 5 yıl hapis cezası veren yerel mahkeme kararını bozmuştu 

Daire, Dündar hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası öngören "gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme" suçundan hüküm kurulması gerektiğine karar vermişti. 

YORUMLAR 14
  • deniz emmi 6 yıl önce Şikayet Et
    eger kacmasaydi basimiza bela olacakti devlette zaten biliyordu
    Cevapla
  • mesut Cingöz 6 yıl önce Şikayet Et
    Günaydıııııın
    Cevapla
  • meltem 6 yıl önce Şikayet Et
    Can Dündar ne karşılığında verildi ,çok merak ediyorum... Bu adamı Batı niye bu kadar kolluyor... Ajan olduğu, türk olmadığı ta baştan belliydi de... Bu kadar korumak niye, Biden araya girdiğine göre bırakılması için... Bu korkak öter diye mi korktular yoksa....
    Cevapla
  • berlinliler 6 yıl önce Şikayet Et
    biz bu herifi içeri tıkmadık mı.bu nasıl olduda çıktı ve kaçtı gitti.
    Cevapla
  • nadim hatipoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    geç bile kalındı bunu başka bir ülkede yapsaydı şimdiye çoktan infaz edilmişti vatan haini .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı