AK Parti'den Abdullah Gül çıkışı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, muhalefetin ittifak kurma çalışmaları kapsamında Abdullah Gül'ün isminin gündeme gelmesiyle ilgili açıklama yaptı.

AK Parti'den Abdullah Gül çıkışı!
AK Parti'den Abdullah Gül çıkışı!
GİRİŞ 04.04.2018 15:03 GÜNCELLEME 04.04.2018 16:50
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Abdullah Gül ile ilgili olarak "Onun ülkenin çıkarlarıyla, geleceğiyle ilgili konularda büyük hassasiyet içinde olduğunu düşünürüm. Dolayısıyla tavrını, duruşunu ona göre belirleyecektir kanaatindeyim." dedi.

ERKEN SEÇİM YOK

 

 

Anadolu Yayıncılar Derneğinin düzenlediği "Anadolu Sohbetleri" programına katılan Yazıcı, "erken seçim" iddialarının siyaset efsanesine dönüştüğünü belirtti.

"Türkiye gibi bir ülkede seçimler niye erken yapılsın?" sorusunu yönelten Yazıcı, AK Parti'nin iktidara geldiğinden bu yana seçimlerin zamanında yapılması konusunda kararlı bir duruş sergilediğini dile getirdi. Yazıcı, "Erken seçim yapmayı gerektirecek faktörler olursa elbette zamanında yapacağız diye inat, ısrar içinde olunmaz. Ama seçimin öne alınmasını gerekli kılacak hiçbir sebep gözükmüyor. Seçimler zamanında yapılacak." diye konuştu.

"KİMSENİN PEŞİNE DÜŞECEK HALİMİZ YOK"

Saadet Partisi ile ittifak görüşmelerine ilişkin Yazıcı, "Ben de varım diyen her kuruma bu ittifak alanı açık. Bu açıklığı ifade ederken, kimsenin peşine ısrarla düşecek halimiz yok." dedi.

Bu konuların erken konuşulduğunu belirten Yazıcı, bunun için daha çok zaman olduğuna vurgu yaptı.

Yazıcı, Mart 2019'daki yerel seçimler konusunda partinin yetkili kurullarında tartışılmış, konuşulmuş bir konu olmadığına değinerek, "Başarılı olarak seçimden çıkmayı hedefliyoruz. Bu hedefi sağlayacak hangi unsurlar gerektiyse, hangi elemanları nasıl konuşlandırmak gerekiyorsa onlar oturulup, tartışılır. Ona göre inşa süreci gerçekleştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"ANKARA ÖLÇEĞİNDE BİR RAHATLIK VAR"

Ankara ve İstanbul'daki belediye başkanlarının değiştirilmesinin ardından vatandaşlardan geri dönüşlerin nasıl olduğuna ilişkin soruya Yazıcı, "Bir suhulet, rahatlama var. Özellikle Ankara ölçeğinde bir rahatlık var." karşılığını verdi.

ABDULLAH GÜL SORUSUNA YANIT

Muhalefetin ittifak kurma çalışmaları kapsamında Abdullah Gül'ün isminin gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Yazıcı, "Onun ülkenin çıkarlarıyla, geleceğiyle ilgili konularda büyük hassasiyet içinde olduğunu düşünürüm. Dolayısıyla tavrını, duruşunu ona göre belirleyecektir kanaatindeyim." dedi.

YORUMLAR 32
  • şükrü 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyetinin en saygın ve dürüst en çalışkan ve sözünün eri olan özür dilemeyen cumhur başkanıdır. Takdir Edilecek Atatürkten sonra gelen lider.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan sayesinde itibar kazanan bu zat kendini hala cumhurbaşkanı sanıyor.artık itibarı yerlerdedir.
    Cevapla
  • ttttt 5 yıl önce Şikayet Et
    Gül olayı bitmiştir. Bir kere samimi değildir. Gezi yi kimse unutmadı. Kimin gazetelerde köşe yazılarında kimler için neler dediğini unutmadık. Söylenenler yenilir yutulur şeyler değil. Emekli olmuşsun, emekli olmuş bir cumhurbaşkanı olarak tarihte yerini al sadece.
    Cevapla
  • berkan 5 yıl önce Şikayet Et
    tarihdende silinsin bosver
    Cevapla
  • Aleviyim. 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahina kurban başkanim.saadet falan filan viz gelir.gelene kapu acik.hem cumhuriyeti ve kuranlari icine sindiremeyenler hic gelmesin.bizim davamiz Rabiadir.
    Cevapla
  • arda elma 5 yıl önce Şikayet Et
    ak parti=erdogandır=erdogan =Türkiye dir ya gül kimdir gül cumhurbaşkanı olduysa erdogan gül başbakan olduysa bu erdoğan gül dış işleri bakanı olduysa bu erdoğan dan dolayı ne olursa olsun RECEP TAYYİP ERDOĞAN olmasin hic biri hic dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!