2018 Okullar ne zaman kapanacak?

Milyonlarca öğrenci gözünü Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatili açıklamalarına çevirdi. Peki 2018 yılı itibariyle okullar ne zaman kapanacak? Tatil planını şimdiden yapmaya başlayanlar karnelerin ne zaman dağıtılacağını merak etmeye başladı.

2018 Okullar ne zaman kapanacak?
2018 Okullar ne zaman kapanacak?
GİRİŞ 20.04.2018 15:47 GÜNCELLEME 20.04.2018 15:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yaz tatiline az bir zaman kala öğrenciler ikinci dönem birinci sınavlarını olmaya başladı. e-Okul üzerinden sınav sonuçlarını öğrenen şimdide gözünü okulların bitme tarihine çevirdi. Yazın için plan yapan veliler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan çalışma takvimini inceliyor. Peki 2018 yılı itibariyle okullar ne zaman kapanacak? Karnelerin dağıtım tarihi belli oldu. 

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı. Buna göre yaz tatili yani okullar 08 Haziran 2018 cuma bitecek. Yani karneler bu tarihte dağıtılacak ve okullar kapanacak. Yaklaşık 3 buçuk aylık yaz tatilinin bitmesinin ardından okullar MEB'in belirlediği tarihe göre 17 Eylül 2018 pazartesi günü başlayacak. 

okul-karne-tatili

İKİNCİ DÖNEMDE HANGİ GÜNLER OKULLAR TATİL OLACAK?

İkinci dönem için resmi tatil günleri belirledi. Buna göre 23 Nisan ve 1 Mayıs okullar tatil olacak. 19 Mayıs cumartesi gününe denk gelmesi sebebiyle resmi tatil değil haftalık tatil olarak değerlendirilecek.

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi günü)
- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Salı günü) resmi tatil
- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Ceren 5 yıl önce Şikayet Et
    Okul degistirmek için hangi okula gidecekseniz kaydınızı yaptırın 90 gün tatil bitince hangi okula yazildiysaniz o okula gidersiniz
    Cevapla
  • MAMUT 5 yıl önce Şikayet Et
    anlamadım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?