Destici: 3 parti bu ittifakta anlaştı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Cumhur ittifakında AK Parti, MHP ve BBP ilkesel olarak anlaştı. Bu sadece 3 partiye münhasır bir şey değil. İsterse diğer partiler de yapabilir. Yapmaya da bilir. Bu bir zorunluluk değil." dedi.

Destici: 3 parti bu ittifakta anlaştı
Destici: 3 parti bu ittifakta anlaştı
GİRİŞ 06.04.2018 15:39 GÜNCELLEME 06.04.2018 15:41
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Destici, Mersin'deki programları kapsamında geldiği Tarsus ilçesinde, cuma namazını Fatih Mahallesi'ndeki Eski Cami'de kıldıktan sonra namaz çıkışı vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonar Şehitkerim Mahallesi'ndeki Makam-ı Şerif Cami'sine giden Destici, burada cami avlusundaki Danyal Peygamber’in kabrine ziyaret edip dua etti. 

 

 

Destici, ziyaretin ardından bir kıraathanede esnaflarla görüştü. BBP kurucu başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve şehitleri anma programı için kente geldiğini belirten Destici, bir takım ziyaretler de gerçekleştireceğini belirtti.

Parti olarak kuruldukları günden bu yana Türkiye'nin temel meselelerinde çözüm üretme gayreti içerisinde olduklarını belirten Destici, "Terör 30 yıldan fazla bir süredir devletimizin, milletimizin başının bir belası. Şu anda da terörün tüm unsurlarına karşı top yekün bir mücadele veriliyor hem içeride hem dışarıda. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Özellikle sınır ötesi harekat Afrin operasyonu, Zeytin Dalı Harekatı bunlar çok doğru operasyonlar. İnşallah Suriye ve Irak'ın kuzeyinden PKK, YPG, DEAŞ  ne varsa bütün terör örgütleri temizlenene kadar bu mücadele sürmeli." diye konuştu.

Destici, şu değerlendirmede bulundu:

- "AK Parti, MHP ve BBP ilkesel olarak bu ittifakta anlaştı"

Destici, hükumet sisteminin değişmesi noktasında "evet" dediklerini, Türkiye için daha hayırlı olacağını düşündüklerini bildirdi.

Sistem değişikliğinin Türkiye'nin hayrına ve menfaatine olacağının ileride görüleceğini vurgulayan Destici, "Zaten halk hayrına ve menfaatine olmadığı noktayı görürse destek vermez. Milli iradedir her şey. Halk yüzde 52 vermeseydi 'evet' geçer miydi? Seçimlerde de böyle. Herkesin milli iradeye saygı göstermesi lazım. Her vatandaşımızın oyu eşittir, kıymetlidir. BBP olarak 25 yılık bir siyasi partiyiz. Hep millet ne derse o dedik. Bundan sonra da millet ne derse o demeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İttifaka da değinen Destici, şunları kaydetti:

"Cumhur ittifakında AK Parti, MHP ve BBP ilkesel olarak bu ittifakta anlaştı. Bu sadece 3 partiye münhasır bir şey değil. İsterse diğer partiler de yapabilir. Yapmaya da bilir. Bu bir zorunluluk değil. Ama bunun faydası şu olacak; barajdan dolayı temsilde adalet tam olarak yerine gelmiyor. Bu ittifak eden partiler barajı aşmış olacağı için temsilde adalette büyük oranda sağlanmış olacak. Yani her kesim meclise girmiş olacak. Meclis ne kadar güçlü olursa hem demokrasi güçlenecek hem de halkın talepleri oraya iletilecek ve çözüm üretilecek. Ne kadar farklı ses olursa mecliste sizin sesiniz o kadar farklı dile getirilir ve dolayısıyla da mağduriyet alanları ortadan kaldırılır. Bizim de bütün uğraş ve gayretimiz bu." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • Işin doğrusu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkücüler 100bin imzayla bir ülkücü Cumhurbaşkanı adayı çıkaracaklari söyleniyor eğer ülkücüler bağımsız bir cumhurbaşkanı adayı çıkarırsa bu adayda Sinan Ogan veya Atilla Kaya Süleyman Sazak gibi önde gelen ülkücülerden olursa MHP tabanı Bahceliyi dinlemeyip ülkücü Cumhurbaşkanı adayına oy verir benden demesi böyle bir durumda Akparti MHP ittifakının cumhurbaşkanlığı seçiminde işi oldukça zorlanır
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Refarandumda ülkücülerin %70hayir diyerek Bahceliye mesaji verdi ülkücüler olarak Bahceliye oy vermeyerek gerekeni yapacağız temenimi değilmi göstereceğiz nokta
    Cevapla
  • izmirli 6 yıl önce Şikayet Et
    insanlar hayalleri ile yaşarmış. Neden? E çünki hayal kurmak bedava... Siz hayal kurmaya devam edin. Ama biz ülkücüler hayal değil gerçekler üzerinden konuşuruz... 2019 şimdiden ülkemin gerçek lideri RTE ye hayırlı uğurlu olsun...
    Cevapla
  • Turkay 6 yıl önce Şikayet Et
    Nifak tohumlarini sokma
    Cevapla
  • arif gören 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne hesap (!) ama. Temennilerini tahmin olarak yazmayı büyük bir akıllılık sanıyorsun. Sen bu hayallerle devam et. 2019'da biz seni ve senin gibileri uykudan uyandırırız.
    Cevapla
  • Semerci 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayıp olmasın diye seni alırlar. Sen kendin gönüllü olarak STV nin ZAMAN ın kapılarında yatıyordun.
    Cevapla
  • samimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz birlikte hareket ettigimiz müddetce icimizdeki hainler hic bir sey yapamazlar.Düsmanlarimiz bize karsi el pence dururlar.Osmanli bile kücük beyleri birlestirip tüm dünyaya 600 sene hükmetti.
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    20 yıllık bır bır partı 40 yıllık bır sıyası oluşum bır mııletvekılı ıçın umut bağlıyorsa boş demktır
    Cevapla
  • derviş 6 yıl önce Şikayet Et
    yok artıkkk, az ufak atta civcivler de yesin. Saadet %6 diyor ya la, kopuyorum gülmekten şuan. Hahahahahahahaha %6 yav 6 hahahahahaha
    Cevapla
  • yusuf kural 6 yıl önce Şikayet Et
    sen benim arkadaslarimi gorsen olursun gulmekten yuzde 15 diyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat