'Türkiye’yle savaş kaçınılmaz değil'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Türkiye ile barış içinde bir arada bulunmanın alternatifi olmadığını ve iki ülke arasındaki savaşı kaçınılmaz olarak görmediğini belirtti.

'Türkiye’yle savaş kaçınılmaz değil'
'Türkiye’yle savaş kaçınılmaz değil'
GİRİŞ 09.04.2018 10:04 GÜNCELLEME 09.04.2018 10:06
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Alman Der Spiegel'e konuşan Kocias, röportajının tümünde Yunan-Türk ilişkilerinden bahsetti. Yunan bakanla röportaj yapan gazeteci, ülkenin her köşesinde yaklaşan savaşın konuşulduğunu, Yunanistan Savunma Bakanı’nınsa Türkiye’yle sınır bölgelere ve Ege Denizi’ndeki adalara 7 bin asker göndereceğini duyurduğunu söyledi ve Kocias’a, Yunanistan’ın olası bir savaşa hazırlanıp hazırlanmadığını sordu.

"SAVAŞ KAÇINILMAZ DEĞİL"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Türkiye ile barış içinde bir arada bulunmanın alternatifi olmadığını ve iki ülke arasındaki savaşı kaçınılmaz olarak görmediğini belirtti.

Bunun üzerine Kocias, “Hayır, hayır. Barışın ve barış içinde bir arada bulunmanın alternatifi yok. Fakat bu, her komşumuzun tutumunu ve sorunları çözme biçimini göz önünde bulundurmadığımız anlamına gelmiyor. Tüm komşuların ve en iyi ailelerin sorunları var. Söz konusu sorunlar diplomasiyle, barışçıl bir şekilde, uluslararası hukukun temelinde çözülmeli” diye konuştu.

 

 

"ZAAF OLARAK DEĞERLENDİRİLMEMELİ"

Diğer yandan sorunları barışçıl bir şekilde çözme niyetinin zaaf olarak incelenmemesi gerektiğine dikkat çeken Kocias, “Türk dostlarım, dostane tavırlarımızın ve askeri meydan okumalara dahi diplomasiyle yanıt verme isteğimizin kesinlikle bir zaaf olarak değerlendirilmemesi gerektiğini anlamalı. Bu bir sorumluluk davranışı, karakterimizin ve potansiyelimizin gücünü ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 127
  • Doğru Okumak 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam savaş kaçınılmaz değil demiş. Yani haber iyi okunulursa,savaşa gerek yok barış içinde yaşamak daha iyi demek istiyor. Ama yorumlara bakıldığında herkes yanlış okuyup hisleriyle konuşmuş. Artık mantık akılcı yaklaşım, ilmi ve bilimsel yakşalımlar yerine hisler hep ön planda ve bu şekilde bizi kullanıyorlar. Artık okumak yok, ilmi irfani, hikmetsel yaklaşım yok. Sadece hisler ve güdüler... Ve bizim hislerimizden güç alanlar rant alanlar...Küresel güçler ve diğerleri..Sanki herşey tiyatro gibi..
    Cevapla
  • Doğru Okumak-2 6 yıl önce Şikayet Et
    Yanlık anlamak isimli beyefendi, siz yorumumu farklı okumuşsunuz ve yine zanda bulunarak "Türk gibi düşünmüyorsan" gibi bir kinaye yapmışsınız. Türküz Müslümanız. Genel bir değerlendirme yapmıştım, haberi yanlış okuyup hislerle saldırıya geçmekten bahsetmiştim ve bu genel bir sorun. Akdeniz de rumlara izin verilsin kayıtsız şartsız teslim etsin diyen kim. Nereden çıkıyor bu yorum? Biraz hakkaniyetli olun. Birileri dünyada bu karşıtlık üzerinden ve onların fanatikleri üzerinden (hislerle saldıranlar) rant elde ediyor, güç kazanıyor, yerini koruyor. Hala anlamıyorsanız siz değil tiyatroyu yutmak oyunun tam ortasında başrol gibisiniz! Biz bundan bahsediyoruz.
    Cevapla
  • Yalnis Anlamak 6 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatroya nerden baktığın önemli Rum tarafından bakarsan savasmadan her isteklerini kabul etmen gerekir. Ta kurtuluş savaşından Kıbrıs'a kadar oradakiler senin aldığın ilim ve bilime derki vay halimize burnumuzun dibine kadar giren Kıbrıs'ta tek başına doğal gaz arayan Rum gibi düşünürsen tiyatroyu yutmussundur demektir. Gerçi bir Türk gibi dusunmuyorsan problem yok
    Cevapla
  • Nedim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ne diyor anlayan anlatsın bi
    Cevapla
  • inanan 6 yıl önce Şikayet Et
    Birçok dusmanimiz olduğu için bizim uzun menzilli füze uzay ve nukleer motor nukleer pil toryum teknolojisi hızlandıricilar tabiki robot ve laser teknolojisi acil gerekli yıl 2018 diyeceksiniz buna paramı dayanır yeraltında petrol doğalgaz altın ve değerli madenleri çıkardığınızda bu projelerin bütçeleri karşılanır. ama umarım geç kalmamisizdir.
    Cevapla
  • ZEYTİN DALI 6 yıl önce Şikayet Et
    Vah zavallı,CEHENNEMİ çok özlemiş..
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Deneyin isterseniz denemesi bedava
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek