Bakan Canikli'den S-400 açıklaması

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sisteminin tesliminin 2019 yılının Temmuz ayında yapılacağını açıkladı.

Bakan Canikli'den S-400 açıklaması
Bakan Canikli'den S-400 açıklaması
GİRİŞ 11.04.2018 12:28 GÜNCELLEME 11.04.2018 12:43

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli katıldığı canlı yayayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Canikli'nin konuşmasından satır başları şöyle;

S-400'LERDE İŞ BİTTİ
 
Takvim işliyor ödemeleri gerçekleşti herşey bitti orada. Biz sadece Rusya ile görüşüp öne alabilirmiyiz konusunda görüşüyoruz. Sözleşmeden itibaren 2019 Temmuz'unda gelecek şekilde planlandı. Elbette Ruslarla da başka ülkelerle de var görüşmelerimiz projelirimiz. Savunma Sanayi'nde ciddi ataklar yaptık. Cumhurbaşkanımızın inanılmaz ısrarları ancak 3-5 yıl sonra karşılık bulabildi. Özellikle son 10 yılda ivme kazandı birkaç yıldır da Türkiye savunma sanayinde teknoloji geliştirebilen üretebilen teknolojinin üzerine yeni teknoloji üretebiliyoruz hatta sıfırdan tasarlayıp geliştirebiliyoruz. Kritik eşik buydu Tükiye kritik eşiği aştı hamdolsun.
 
PATRİOTLARI DA BİRLİKTE ÜRETEBİLİRİZ
 
Hava savunma sistemiyle ilgili S-400 anlaşması yaptık. Hatta birlikte üretim projesi de var görüşülüyor. Ayrıca hava savunma sisteminin geliştirilmesine yönelik çalışma yürütüyoruz ve bir de Patriot'un bir teklifinin olduğu söylendi. Tek bir ülke ile tek bir firma ile yaptığınız zaman projelerin tamamlanması uzun sürebiliyor ve sıkıntılı olabiliyor. Tek firmaya bağımlı kalınca süreç içerisinde fiyatta teslimatta sözleşme üzerinde değişiklikler yapmak isteyebiliyor. Patriot'ları birlikte üretebiliriz. Biz yüzde yüz yerli imkanlarla ayrı bir kulvarda hat açtık ve orada da kendi hava savunma sistemlerimizi güçlendirmeye çalışıyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası