Yolu uzatan taksicinin cezası belli oldu!

Suudi Arabistanlı müşteriyi yolları bilmemesinden faydalanıp İstanbul’u dolaştırarak Sabiha Gökçen Havalimanı’na götürdüğü iddiasıyla hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan taksici, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yolu uzatan taksicinin cezası belli oldu!
Yolu uzatan taksicinin cezası belli oldu!
GİRİŞ 11.04.2018 16:17 GÜNCELLEME 12.04.2018 07:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyen turiste İstanbul turu attırarak yolu uzatan ticari taksi şoförü E.C.'ye 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

10 YIL CEZASI İSTENİYORDU

 

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul’a turist olarak gelen Suudi Arabistan uyruklu A.N.M.’nin, Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek amacıyla şüpheli E.C.’nin şoförlüğünü yaptığı ticari taksiye bindiği kaydedildi. Turist müşterisinin İstanbul’u ve havaalanı güzergahını bilmemesinden faydalanan şüpheli, daha uzun mesafe kat edip daha fazla taksi ücreti alabilmek için kasıtlı olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolundan Avrupa Yakası’na geçti. Müşterisine İstanbul turu attıran taksici, daha sonra Anadolu Yakası’na geçerek, farklı güzergahları kullanmak suretiyle yolu uzattı.

TURİST UÇAĞINI KAÇIRDI

Yarım saatlik mesafe için saatlerce trafikte oyalanan turist, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ancak 20.50’de ulaşabildi. Suudi Arabistanlı A.N.M., geciktiği için saat 21.15’teki uçağını kaçırdı. Zamanında havaalanına gidemeyen turist taksciden şikayetçi oldu. İddianamede, taksi şoförünün, kendisine duyulan güveni suistimal ettiği, müştekiyi aldatarak menfaat sağlamak amacıyla dolandırıcılık suçunu işlediği ifade edildi. Şüpheli E.C. hakkında, “serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede şüphelinin ifadesine de yer verildi. Taksici E.C., saptığı yolun havalimanının ters istikametindeki üçüncü köprü yolu olduğunu bilmediğini öne sürdü. İddianame, Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    bu tıp saygısızların taksici esnafından temizlenmesı lazım ,ama şimdiki uygulamalarla zor,belediyenın bir kimlik vermesı lazım,bir donem verdı ama vermekle kaldı,ne kontrol oldu ne uygulama muşterıye art niyetli davranan olursa ilk seferde ceza ve o kartı 1 ay,ikincide 2 ay uçuncude suresız alacaksın ondan sonra taksıcılık yapamayacak kartı alınıkken taksi çalıştırırsa 5 yıl kesintısız tutuklama getıreceksın ,şunun da araştırılması lazım her seferınde de taksici haksız olmayabilir ,mesela bazan muşterı biniyor gideceği yeri soylemıyor devam et diyor çevreyolunda 3.şerıtten gidiyorsun tam sapağın yanına gelince sağa gir diyor girmen imkansız geçtınmı bu sefer beni dolaştırıyorsun diyor
    Cevapla
  • abdullah ünal 6 yıl önce Şikayet Et
    dediklerıne kesınlıkle katılıyorum arkadasım da... ,"belediyenın bir kimlik vermesı lazım" diyorsunda adamların iclerınde cakır kafayla ehlıyetsiz kullananlar var beledıyenın verdıgı kart olsa ne olur
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 6 yıl önce Şikayet Et
    o cezads ertelenmiştir yani yapanın yanına kar olmuştur olay bu adalet bu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi