E-4B Nightwatch uçağı nedir? E-4B Nightwatch uçağının teknik özellikleri

ABD'nin, ''Kıyamet Günü'' şeklinde nitelendirilen E-4B Nightwatch uçağı, gündemde yaşanan gelişmelerin sonrasında kamuoyu tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin envanterinde yer aldığı bilinen E-4B Nightwatch uçağı nedir? İşte, ABD-Rusya gerilimiyle gündeme gelen E-4B Nightwatch uçağının özellikleri!

E-4B Nightwatch uçağı nedir? E-4B Nightwatch uçağının teknik özellikleri
E-4B Nightwatch uçağı nedir? E-4B Nightwatch uçağının teknik özellikleri
GİRİŞ 12.04.2018 19:17 GÜNCELLEME 12.04.2018 19:38

ABD'nin ''Kıyamet Uçağı'' olarak tanımlanan E-4B Nightwatch isimli uçağının havalandırıldığının açıklanması sonrasında gündemde kamuoyu nezdinde merak edilerek sorgulamaya alınan konuların içerisindeki yerini buldu. Diğer adıyla Göce Nöbeti uçağı şeklinde adlandırılan E-4B Nightwatch uçağının ne olduğu ve teknik özellikleri hakkında ayrıntılı bilgiye erişmek isteyen kamuoyu hızlı bir şekilde merak ettikleri sorulara yanıt aramak üzere araştırmalar içerisine girdi. Özel bir askeri uçak olarak nitelendirilen E-4B Nightwatch isimli uçak, son dönemler meydana gelen ABD ve Rusya geriliminin hemen sonrasında yeniden gündemin merkezinde bulunuyor. Peki, meydana gelebilecek herhangi bir nükleer saldırı karşısında komuta merkezi olarak kullanılmak için üretilen E-4B Nightwatch uçağı nedir? İşte, tam bir hafta boyunca havada kalabilme özelliğine sahip E-4B Nightwatch uçağının teknik özellikleri...

E-4B NİGHTWATCH UÇAĞI NEDİR? E-4B NİGHTWATCH UÇAĞININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ…

ABD’nin ‘’Kıyamet Günü’’ olarak adlandırılan E-4B Nightwatch uçağı, meydana gelebilecek herhangi bir nükleer saldırı/savaş karşısında komuta merkezi olması için tasarlanmış ve donatılmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri (USAF) tarafından işletilen E-4B Nightwatch uçağı, oldukça üst düzey teknolojiye sahip olmakla birlikte, bir askeri stratejik komuta ve kontrol uçağı olma özelliği göstermektedir.

Diğer adıyla Gece Nöbeti uçağı olarak tanımlanan E-4B Nightwatch uçağının dış kaplamasın dizaynı, olası bir nükleer saldırı sonucu zarar almayacak şekilde oluşturulmuştur.

E-4B Nightwatch uçağı konum olarak, Nebraska yakınlarındaki Offutt Hava Kuvvetleri Üssü'nde bulunan 595. Komuta ve Kontrol Grubunun 1. Hava İndirme Komutanlığı ve Kontrol Filosu'nun envanterinde yer almaktadır.

uçak

ABD Hava Kuvvetleri’nin hizmetindeki Boeing 747-200 uçaklarının neden uçurulduğu konusuna dair henüz açıklayıcı bir bilgi verilmedi.

E-4B Nightwatch uçaklarının hiç şüphesiz en can alıcı özelliklerinden bir tanesi yakıt takviyesi alarak 1 hafta boyunca havada kalabilmesidir.

E-4B Nightwatch  uçaklarının bir diğer önemli özelliği, ileri seviyede güvenli iletişim sistemleri sayesinde ABD’nin nükleer kuvvetlerinin savaş anında da temas halinde kalmasına fırsat sağlayabilecek.

Gizli bir rota üzerinde dolanarak nükleer saldırıya hedef olabilecek bölgeleri gözlemleme özelliğiyle de bilinen E-4B Nightwatch uçağı bir nükleer saldırı esnasmda yayılan ve bilgisayar sistemlerini kullanım dışı bırakan elektromanyetik radyasyon dalgasına karşı da korunma özelliği gösterecek.

ABD başkanlarının Kuzey Amerika dışına yaptığı diplomatik seyahatlerde de başkanın uçağına eşlik etmesiyle ve acil bir durumda hazır olması için, Başkanın varış yerinin yakınındaki ikinci bir hava alanına konuşlanmasıyla biliniyor.

uçak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı