Sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanlığından, bir internet sitesinde yer alan "Öğretmen seçiminde akıl almaz skandal" başlıklı habere ilişkin, "Toplantının yeri başta olmak üzere, iddiaların tamamı kaos üretmek ve güveni zedelemek amacıyla kurgulanmıştır." açıklaması yapıldı.

Sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili açıklama
Sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili açıklama
GİRİŞ 13.04.2018 13:20 GÜNCELLEME 13.04.2018 13:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, dün bir  internet sitesinde yer alan "Öğretmen seçiminde akıl almaz skandal" başlıklı  haberdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Toplantının yeri başta  olmak üzere, iddiaların tamamı kaos üretmek ve güveni zedelemek amacıyla  kurgulanmıştır." denildi.

Sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili mülakat sürecinin belirlenen usul  ve yöntemlere göre yapılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"Eğitim ailemize katmak için sabırsızlıkla beklediğimiz yeni çalışma  arkadaşlarımızın seçimi için Bakanlığımız, gerekli bütün önlemleri almıştır.  Geleceğimizi emanet ettiğimiz, eğitimin temel taşı öğretmenlerimize ve  öğretmenlik mesleğinin kutsallığına gölge düşürmeyi amaçlayan bu ve benzeri  haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz. Sözlü sınavlar boyunca şaibeye  meydan verecek hiçbir uygulamaya izin verilmeyecektir. Bu asılsız iddialarla  ilgili olarak yargı süreci başlatılacak ve ilgililer hakkında suç duyurusunda  bulunulacaktır. Başta öğretmen adaylarımız olmak üzere kamuoyuna saygıyla  duyurulur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Reis 5 yıl önce Şikayet Et
    İnanın çok yorulduk... Artık öğretmenim diyemiyorum...
    Cevapla
  • hes 5 yıl önce Şikayet Et
    o gölge çoktan düştü sayın bakan her öğretmen adayı neyin ne olduğunu gayet ıyı anlıyor ve bunun öfke ve üzüntüsünü yaşıyor. en acısı da bu adayların zekasıyla alay edilmesi..
    Cevapla
  • Vatanını seven 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimse yoğurdum ekşi demez herkes en iyi benim havasını verir. Zaten mezun olunduğunda devlet diyor ki"artık sen öğretebilirsin--öğretmensin" illa guvenlik soruşturması illa güvenlik soruşturması... vesselâm...
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin hepisi ögretmen olsa ne yazar...milli egetim durumu ortada....rezelet
    Cevapla
  • mehmed 5 yıl önce Şikayet Et
    60'ların 95'lere çıktığını göreceğiz ama şaibe göremeyeceğiz!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”