28 Şubat davasında karar: 21 müebbet, 68 beraat

28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, kararını açıkladı. 68 sanık hakkında beraat kararı verildi. 21 sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

28 Şubat davasında karar: 21 müebbet, 68 beraat
28 Şubat davasında karar: 21 müebbet, 68 beraat
GİRİŞ 14.04.2018 00:02 GÜNCELLEME 14.04.2018 17:08
Bu Habere 318 Yorum Yapılmış

28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, yaklaşık 5 yıl süren davanın sonunda kararını açıklandı.

Duruşmaya ara verilmeden önce salonda bulunan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in kararın okunması sırasında salonda olmadığı görüldü.

 

21 SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, yaklaşık 5 yıl süren davanın sonunda kararını açıkladı. Emekli komutanlar Çevik Bir, İsmail Hakkı Karadayı, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Çetin Doğan, İlhan Kılıç ile Eski YÖK Başkanı Halil Kemal Gürüz'ün aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme, indirime giderek cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Dizdar, Çetin Saner, Erdoğan Öznal, Hakkı Kılıç, Hayri Bülent Alpkaya, Hikmet Köksal, İdris Koralp, Kenan Deniz, Muhittin Erdal Şenel, Vural Avar ve Yıldırım Türkeri de müebbet cezası alan isimler arasındaydı.

ADLİ KONTROL HÜKÜMLERİ GEÇERLİ OLACAK

Davada müebbet hapis cezasına çarptırılan 21 sanığa, yaş ve sağlık durumlarından dolayı, adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışı çıkış yasağı ve karakola imza verme şartı getirildi. Böylece müebbet alan sanıklar tutuklanmayacak.

68 SANIĞA BERAAT

28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, yaklaşık 5 yıl süren davanın sonunda kararını açıkladı. Mahkeme, 68 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Beraat eden sanıklar arasında Engin Alan, Ergin Celasin, Erdal Ceylanoğlu ve Celalettin Bacanlı bulunuyor.

Sanıklardan Altaç Atılan, Ersin Yılmaz, Kamuran Orhon, Köksal Karabay, Metin Yaşar Yükselen, Orhan Yöney, Refik Zeytinci, Şevket Turan, Şükrü Sarıışık ve Yücel Özsır'ın eyleminin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye ve devirmeye iştirak"a ilişkin "gizli ittifak" suçu kapsamında kaldığına hükmedilerek, zaman aşımından düşürüldü.

MÜEBBET VE BERAAT ALANLARIN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

YORUMLAR 318
  • Tepki 6 yıl önce Şikayet Et
    Adalette sınıf ve eşitlik ilkesi demek böyle icra ediliyor!Yazık hukuk sistemimiz halkın vicdanına uygun kesinlikle tecelli etmiyor.Ülkemiz geleceği için hala endişe verici bir durum!
    Cevapla
  • orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    ama bunlar bu suçu işlerken de yaşlıydılar... yaşlılıkları suç işlemelerine mani olmadı... demek ki yaşlılık hapiste yatmamak için geçerli sebep değil... ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor olmaları vicdanımızı sızlatıyor...
    Cevapla
  • Türkiye Sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünkü duruşmaya katıldım. Karardan sonra sanıklar ve yakınları adeta bayram etti. Bu durum mağdur ve yakınları çok derinden üzdü. Dün en çok üzüldüğümüz durum müebbet alan sanık generallerin koruma ekipleri olmasıydı.
    Cevapla
  • Taha 6 yıl önce Şikayet Et
    ''BİR'' Lütfedip gelip Mahkeme kararını dinlemeye dahi gelmemiş.Günlük imzalarını almak için bari karakola yormayın ayaklarına memur gönderin.Yada Hala daha duruyor ise korumalarını göndersinler imza atmak için.Ayrıca Bunlar ER STATÜSÜNE düşürüldüler mi Yoksa Hala daha PAŞA MAAŞI Alıyorlar mı?Yazı Yazık Yazık
    Cevapla
  • Taha 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Nasıl Müebbet Cezası?Dalgamı geçiliyor bizlerle?Bari birde Özür dileseydiniz onlardan.Aklım almıyor Demek ki Hala daha Saltanatları devam ediyor.Bu karar ''MİLLETE AKLINI BAŞINA AL'' biz Beyaz Türklere kimsenin dokunma haddi yoktur;Bunlar AYETULLAH'mı ki ne yaparlar ise Hak yerine geçiyor.Aklımı yitireceğim.Ey Hakimler Arkanızda yazılı duran''ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR'' hükmünü lütfen uygulayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi