NATO'dan kritik S-400 açıklaması!

NATO Genel Sekreteri'ne Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması da soruldu. Stoltenberg "Ulusal bir karar. NATO açısından mesele bu sistemlerin entegre edilebilmesi" yanıtını verdi.

GİRİŞ 16.04.2018 12:05 GÜNCELLEME 16.04.2018 12:58
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Geçen hafta dünya gündemine oturan Suriye harekatına ilişkin açıklamalar yapan NATO Genel Sekreteri, "Operasyon, Esad rejimi ve destekçileri Rusya ve İran'a verilen açık mesajdı. Operasyon uluslararası kamuoyunun kenarda sessizce oturmadığını gösterdi" dedi. " dedi. 

NATO Genel Sekreteri operasyonun kapsamı ve meşruiyetine ilişkin, "Kimyasal silahları gelecekte kullanma ihtimalini ortadan kaldırmasa da kapasiteyi azaltacak bir operasyondu... Birleşmiş Milletler'de kimyasal silahları bağımsız soruşturma yapılması konusunda çabalar oldu, Rusya engelledi" yorumunda bulundu.

 

MACRON'RUN RUSYA AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya'yla diyalog mesajlarına ilişkin soruya Stoltenberg'in yanıtı, "NATO siyasi olarak Rusya ile görüşülmesine karşı değil. Rusya ile diyalog olabilir ama güçlü bir ittifak çizgisinin olması gerektiğini düşünüyoruz" oldu. 

TÜRKİYE'NİN S-400 ALIMI

NATO Genel Sekreteri'ne Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması da soruldu. Stoltenberg "Ulusal bir karar. NATO açısından mesele bu sistemlerin entegre edilebilmesi" yanıtını verdi.

TİYATRO ELEŞTİRİLERİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye'ye yapılan operasyon için "Tiyatro" iddialarıyla ilgili olarak, "3 NATO müttefiki güçlü bir mesaj verdi" cevabını verdi.

TÜRKİYE'NİN POZİSYONU

Stoltenberg, "Öncelikle ben Türkiye'nin net ve güçlü mesajını takdir ediyorum. Türkiye çok değerli bir NATO müttefiki...NATO Rusya'yı izole etmek istemiyor." dedi.

YORUMLAR 43
  • sereflikochisar*06* 6 yıl önce Şikayet Et
    tmm siz parasini verin
    Cevapla
  • Mhp almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    Entegre olursa bunlarin degeri gider gereksiz almis oluruz.. entegre edilmeyecektir
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Manyakmıyız biz, S400 nato'ya kurcalattırılır mı?
    Cevapla
  • Erk 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin S400'leri NATO sistemine entegre etme gibi bir düşüncesi olmadığı gibi, S400'lerin alım amacı NATO ülkelerine karşı savunma amacına matuftur.
    Cevapla
  • volkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Valla arkadaş avrupaya giden bombayı biz görmeyiz. Beni ilgilendirmiyor.. Bana düşmeye kalkarsa o zaman S400 ler aktif olur.. Beni ilgilendiren sadece ülkemdir. Kardeş ülkelerimdir. Azerbaycan, katar gibi..
    Cevapla
  • EYTli 6 yıl önce Şikayet Et
    size entegre ederecegiz merak etme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler