Ve geri döndüler! 6 bin 846 kişi...

İran üzerinden yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren Afganistan uyruklu kaçak göçmenlerin ülkelerine dönmeleri sağlandı

GİRİŞ 17.04.2018 05:49 GÜNCELLEME 17.04.2018 09:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye İran üzerinden yasa dışı yollarla giren  Afganistan uyruklu 6 bin 846 kaçakgöçmenin ülkelerine dönmeleri sağlandı. 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Türkiye'yi umut olarak görerek İran üzerinden yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren Afganistan uyruklu düzensiz göçmenlerin başta Erzurum olmak üzere bölge illerinde kolluk birimlerince yakalandığını belirtildi.

 

Yaşanan akınların önlenmesi amacıyla gerekli idari kararlar ve parmak izi kayıtları alınarak işlemleri tamamlanan ve seyahat belgeleri temin edilen Afganistan uyruklu 6 bin 846 düzensiz göçmenin Erzurum, Ağrı ve İzmir'den Kabil'e  düzenlenen 9 charter seferine ek olarak tarifeli uçuşlarla ülkelerine  dönüşlerinin sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, önümüzdeki günlerde planlanan 4 charter seferiyle Afgan göçmenlerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönüşlerinin sürdürüleceği de kaydedildi.

YORUMLAR 11
  • leventk 6 yıl önce Şikayet Et
    bu nedir ya, merhamet ettikçe, daha da artıyor bunlar , bid set çekilmeli bu duruma, yakında böyle gedersi , kendi ülkemizde , gurbette gibi hissedeceğiz ... osmanlının yıkılma nedenlerinden biride , gayri Türk unsurlarının, gerektiği durumlarda milli hassasiyet göstermemesidir, bu yabancı uyrukluları alarak ayını duruma düşmeyelim...
    Cevapla
  • nilüfer 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde kaçak, yabancı uyruklular her türlü problemi beraberinde getiriyor maalesef. Ülkelerine sahip çıksalar bu rezilliği ne onlar nede biz yaşayacağız..
    Cevapla
  • nil 6 yıl önce Şikayet Et
    neden gönderiyolar ki savas cikacak asker onlar bee göndermeyin
    Cevapla
  • memet 6 yıl önce Şikayet Et
    la arkadaş birde uçakla gönderiyorlar
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bunları cepeye süreceksin hadi kadın çocuk neyse de bunlara neden izin veriliyor genç insanlar gidip ülkenize sahip çıksanıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi