CHP adaylığını açıklayan Didem Engin kimdir? Detaylı biyografisi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamalarının akabinde CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin tarafından da cumhurbaşkanlığı adayı olacağı duyuruldu. Peki, CHP adaylığını açıklayan ikinci isim Didem Engin kimdir? Adaylık açıklamasıyla gündeme yerleşen Didem Engin aslen nereli ve kaç yaşındadır?

CHP adaylığını açıklayan Didem Engin kimdir? Detaylı biyografisi...
CHP adaylığını açıklayan Didem Engin kimdir? Detaylı biyografisi...
GİRİŞ 23.04.2018 14:03 GÜNCELLEME 23.04.2018 14:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz tarafından 24 Haziran 2018'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinde, CHP Cumhurbaşkanlığı adayı olacağının açıklaması gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili olan Öztürk Yılmaz'ın adaylık açıklamasında bulunmasının hemen sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin de, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını koyacağının altını çizdi. Bu açıklamaların ardından Didem Engin hakkında ayrıntılı bilgiye erişmek isteyen kamuoyu tarafından kim olduğu, hayatı ve kariyeri hız kesmeden sorgulanmaya başladı. Peki, Cumhurbaşkanlığı adaylığını gazetecilere ve basın kuruluşlarına yazılı açıklama yaparak adaylığını duyuran Didem Engin kimdir? CHP adaylığını açıklayan ikinci isim Didem Engin aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Didem Engin'in detaylı biyografisi...

DİDEM ENGİN KİMDİR? DETAYLI BİYOGRAFİSİ...

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, 13 Haziran 1977 tarihinde Ankara'da doğdu.

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Cumhurbaşkanlığı adayı olacağını duyuran Didem Engin, üniversite eğitimini Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden tamamlayarak mezun oldu.

Orta düzeyde İspanyolca ve Latince, çok iyi derecede Fransızca ve İngilizce dil bilgisi bulunan Didem Engin yüksek lisans eğitimini Belçika Bruges'deki College of Europe'da Avrupa Birliği ve Ekonomi bölümünde tamamladı.

didem engin

Annesinin ismi Meral, babasının ismi Fazıl Mümtaz olan Didem Engin, Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Biriminin kurulmasında görevde bulundu.

Türk-Çin, Türk-Hint, DEİK Türk-Fransız, ve Türk-Hong Kong İş Konseylerinde Başkan Yardımcılığı, Türk-İngiliz ve Türk-Alman İş Konseylerinde ise Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildi.

Girişimci olan Didem Engin 26 yaşındayken kurduğu danışmanlık şirketiyle ihracat geliştirme ve yatırım danışmanlığı hizmetleri sağladı.

didem engin

YORUMLAR 10
  • başak restaurant 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın vekilim sizin varlığınızdan bile haberimiz yok şaşırık hemde çok tam bir komedi adaylığınız neyse başarılar dilerim
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    Apla 26 yaşında danışmanlık şirketi kurmuş.. * Kime danışmanlık yaptıysa artık.. * Bravo çok başarılı * Geçenlerde de down hastalığına çare bulunsun yürüyüşü yapmıştı.. çok duyarlı bir apla..
    Cevapla
  • kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kilicdarin oyunlari....
    Cevapla
  • vatandaş 1453 5 yıl önce Şikayet Et
    partiye bak hizaya gel...
    Cevapla
  • adem altan 5 yıl önce Şikayet Et
    tek guzel yanı gs uniyi bitirmiş olması 25 milyon oy alır
    Cevapla
  • Ottomans 6 ay önce Şikayet Et
    Sallaniyo onu alir ancak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!