Dev yılan Türkiye'de görüntülendi

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Ulaş köyüne ait yaylada, bölgede görevli Kıdemlı Başçavuş Hakan Ertürk ile çobanlık yapan Oktay Birlik, boyu 1 metreyi bulan boa yılanı görüntüledi.

Dev yılan Türkiye'de görüntülendi
Dev yılan Türkiye'de görüntülendi
GİRİŞ 21.04.2018 14:10 GÜNCELLEME 21.04.2018 17:34
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Doğada bugüne kadar birçok hayvanı görüntülemeyi başaran ve bunları da sosyal medya hesabında paylaşan Kıdemlı Başçavuş Hakan Ertürk, bu kez de çoban Oktay Birlik'te birlikte çıktığı Ulaş köyü yaylasında boa yılanı görüntüledi. 

BÖLGEDE BU ZAMANA KADAR GÖRÜNEN EN BÜYÜK YILAN

Boa yılanının zehirli olmadığını, ancak avını boğarak öldürdüğünü belirten Başçavuş Ertürk, "Yılanla ilgili bilgileri sosyal medya üzerinden aldık. Ancak bu bölgede bugüne kadar böylesi büyüklükte yılan görmemiştik. İlk gördüğümüzde çok korktuk. Yaklaşamadık. Ancak fotoğraflamakla yetindik. Yılan daha sonra yuvasına girerek gözden kayboldu" dedi.

Çobanlık yaparak geçimini sağlayan Oktay Birlik de bölgede ilk defa bu büyüklükte bir yılan gördüğünü söyledi. Birlik, "Uzun yıllardır bu bölgede çobanlık yaparım. Yılanlar var ancak bu kadar büyüğünü ilk defa görüyorum" diye konuştu.
 

 

 

YORUMLAR 17
  • erciyes 5 yıl önce Şikayet Et
    kayseri develi kirsalinda köylerde bundan daha iri daha büyükleri var. cins olarak bilemem ama ebat olarakbundan çok daha büyükleri var
    Cevapla
  • avci 5 yıl önce Şikayet Et
    bunun daha buyugunu siirtte gormustum
    Cevapla
  • Iman 5 yıl önce Şikayet Et
    Yilanin resmini gorunce bile upresiyorum.
    Cevapla
  • hlt01 5 yıl önce Şikayet Et
    bu Türkiyeye özgü bir tür. 5 metre boga yılanı tropik iklimlerde olur kardeşim. 1 metre boyunun olması onun cinsinin boa yılanı olmadığını göstermez. her boga yılanı insan yutacak kadar büyük uzun ve kalın olması gerekmiyor.
    Cevapla
  • ŞAHE MARAN 5 yıl önce Şikayet Et
    O yılan 24 adım olarak ölçülmüitür yaklaşık 6 metredir ismi mara beji Olarak geçer 1 METRE olan yılanlar İse Qute mar diye geçerlidir o daha saldırgandır çok zehirlidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum