TIKA’dan Arnavutluk eğitimine destek

Türkiye devletinin Arnavutluk’a sağladığı yardımlar kapsamında Türk Işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Prrenjas kentinde tek olan kreşin tam restorasyonunu ve gerekli mobilyalarla donanmasını gerçekleştirdi.

TIKA’dan Arnavutluk eğitimine destek
TIKA’dan Arnavutluk eğitimine destek
GİRİŞ 24.04.2018 14:55 GÜNCELLEME 24.04.2018 14:57

Bu vesileyle bugün düzenlenen açılış töreninden sonra kreş Prrenjas kenti ve civar köylerin çocukları için kapılarını açtı. Törene Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Prrenjas Belediye Başkanı Miranda Rira, Türkiye Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, TİKA Arnavutluk Koordinatörü Necip Özay Özütok, kreş çocuklarının yakınları ve kentliler hazır bulundu.



Frekuenca.com’a konuşan ebeveynlerden Arjola Laçka bu kreşin restorasyonunu gerçekleştirdiklerinden dolayı TİKA’ya minnet duyduklarını söyledi. Laçka konuşmasında şunları kaydetti, “Kreş çok zor şartlardaydı ve kreşin yatakları Enver Hoxha zamanından kalmaydı. TİKA’nın yatırımı sayesinde artık çocuklarımız çok daha iyi şartlarda eğitim alabilecek. Yaptığınız her şey için çok teşekkür ediyorum”.



Kreş personelinden Fatbardha Balla da benzer duyguları dile getirirken TİKA’nın yaptığı çalışmalardan dolayı çok memnuniyet duyduklarını ifade etti. Balla sözlerine şu ifadelerle devam etti, “Burada işe başladığımda koşullar çok vahimdi ve neredeyse her şey dökülüyordu. Artık TİKA sayesinde çok iyi koşullarımız var.”



Aynı şekilde Prrenjas Belediye Başkanı Rira basına yönelik yaptığı açıklamada TİKA’ya karşı minnet duygularını ifade etti, TİKA’nın yaptığı bu yatırımı da çok önemli bir yatırım olarak nitelendirdi.



Diğer yandan Türkiye’nin Arnavutluk Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük de Arnavut kardeşlerine yardım elini uzatabilmek adına eğitim sahasında yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti. Yörük sözünde şu ifadeleri kaydetti, “Bu kreş benim Arnavutluk’ta goreve başladığımdan beri açılış töreninde hazır bulunduğum üçüncü kreştir. Bu yılın sonuna kadar Arnavut çocuklarına yönelik 10 kreş ve anaokulunun restorasyonunu tamamlamayı hedefliyoruz.” Yörük ayrıca Arnavutlara yönelik yardımların süregeleceğini ve Türkiye’nin de her daim Arnavut dost milletinin yanında olmaya devam edeceğini belirtti. “Arnavutluk ve Türkiye arasında çok derin ve özel ilişkiler var. Bizim aramızdaki ilişkimiz çok yakındır. Bu ilişkiler kapsamında biz Arnavutluk’a eğitim, sağlık ve altyapı çalışmaları, ortak tarihinin muhafazası gibi bir çok sahada yardımlarımızı veriyoruz” diye sözlerine devam eden Yörük ayrıca bu restorasyon çalışmaları kapsamında gösterdikleri özveriden dolayı TİKA Arnavutluk Koordinatörü Özütok ve onun ekibine yönelik de teşekkürlerini ifade etti. 



Törende hazır bulunan Cumhurbaşkanı Meta da Arnavutluk’a sağladığı yardımlardan dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti. Bu yatırımı çocukların hayallerini gerçekleştirmede bir olanak olarak nitelendiren Meta bu hususta TİKA ve Türk devletine karşı minnet duyguları içerisinde olduğunu ifade etti. 









 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!