Cengiz Samur kimdir? Çiftlik Bank'in ikinci adamı...

Birden ortaya çıkan ve vatandaşları çok yüklü miktarlarla dolandırarak yurt dışına kaçan Mehmet Aydın'ın projesi olan Çiftlik Bank'ın ikinci ismi beli oldu. Kırmızı Bülten ile aranan ve önceki gün yakalanan 'yazılım sorumlusu' Cudi Cumhur Yurdakul, Cengiz Samur'un ismini verdi. Peki Cengiz Samurkimdir? İşte hakkında merak edilenler...

Cengiz Samur kimdir? Çiftlik Bank'in ikinci adamı...
Cengiz Samur kimdir? Çiftlik Bank'in ikinci adamı...
GİRİŞ 25.04.2018 09:40 GÜNCELLEME 25.04.2018 09:40

Geçtiğimiz günlerde tamamen battığı ortaya çıkan ve sahibi Mehmet Aydın'ın yurt dışına kaçmasıyla tüm Türkiye'de gündem olan Çiftlik Bank ve Mehmet Aydın ile ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Hukuki sürecin devam ettiği Çiftlik Bank dolandırıcılığı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Kırmızı Bülten ile aranan ve önceki gün yakalanan 'yazılım sorumlusu' Cudi Cumhur Yurdakul'un verdiği ifadede Cengiz Samur projenin ikinci ismi olarak öne çıkıyor. Peki kimdir bu Cengiz Samur?

CENGİZ SAMUR KİMDİR?

Yurdakul, 'Samur Cengiz' olarak da bilinen ve eski bir TV yapımcısı olduğu iddia edilen Cengiz Samur adlı kişinin Çiftlik Bank oyununu kuran şirketin müdürü olduğunu ve organizasyonda Mehmet Aydın'dan sonra 'ikinci adam' pozisyonunda olduğunu anlattı. Kendisini Samur'un işe aldığını söyleyen Yurdakul, Samur'un Amerikan vatandaşı olduğunu da söyledi.

"Projenin Akıl Hocası"

Soruşturma kapsamında tutuklanan zanlılardan Alper Ergün de Sakarya'da verdiği ifadesinde Samur hakkında Yurdakul'un beyanlarını destekler nitelikte  şunları söylüyor:

'Samur'un Mehmet Aydın ile Fatih Aydın'ın akıl hocası olduğunu düşünüyorum. Yurtdışına gitmeden önce Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın bütün kararlarını o yönlendiriyordu. Dora gıda ile anlaşma yapmak üzere gittiğimizde Cengiz Samur da vardı. Oradaki gözlemim Cengiz Samur ve Mehmet Aydın'ın ortak hareket ettikleriydi. Birbirlerine karşı üstünlüklerini sezmedim. Nisan veya Mayıs 2017'de Samur yurtdışına giderek ortadan kayboldu.'

cengiz-samur-kimdir

YÜZBİNLERCE KİŞİ MAĞDUR

İlk kuruluşunda oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaad eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi.

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Paralarını almak için şirketin Ümraniye binasına giden kullanıcılar kapının duvar olduğunu gördü. Mağdurların ayaklanmasının ardından Bursa İnegöl'deki Çiftlik Bank tesislerine giden mağdurlar isyan etti. Olayın ardından Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç yaptığı açıklama da: “Ben de kandırıldım, Mehmet Bey'e ulaşamıyorum başınızın çaresine bakın” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor