Mühimmat taşıyan TIR'da patlama!

Hakkari-Van Karayolu'nun 20'nci kilometresinde askeri eskort eşliğinde mühimmat taşıyan TIR'da, fren balatalarının alev almasıyla yangın çıktı. Çıkan yangında TIR'ın dorsesinde bulunan askeri mühimmat büyük bir gürültü ile patladı, araç kullanılamaz hale geldi.

GİRİŞ 25.04.2018 14:38 GÜNCELLEME 25.04.2018 14:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Van'dan Hakkari'nin Çukurca ilçesi 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na askeri mühimmat taşıyan TIR'da, Erziki Köprüsü mevkiinden geçerken yangın çıktı. TIR'ın fren balatalarının alev alması nedeniyle çıkan yangın sırasında, sürücü ve yanındaki 1 kişi, araçtan atlayarak kurtulmayı başardı. TIR'ın dorsesinde bulunan mühimmat ise büyük bir gürültü ile patlayarak etrafa saçıldı. Patlama sonucu TIR demir yığını haline gelirken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Van-Hakkari Karayolu patlama nedeniyle uzun süre araç geçişine kapatıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.



HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği patlamayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "24 Nisan günü saat 23.30 sıralarında ilimiz merkez Erziki Köprüsü mevkiinde, Van ilinden Çukurca 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na mühimmat taşıyan TIR'ın fren balatalarının alev alması sonucu yangın çıkmıştır. TIR'ın dorsesinde bulunan mühimmatın yangın nedeniyle patlayarak çevreye saçılması sonucu, Van-Hakkari Karayolu vatandaşların güvenliği açısından Yeniköprü ve Depin Yol Kontrol Noktaları arasında trafiğe kapatılmıştır. Yangından etkilenmeyen mühimmatın başka bir araca nakledilmesi, çevreye saçılan patlamamış mühimmatların aranması ve kontrol altına alınması için çalışmalara aralıksız devam edilmektedir. Çalışmaların sona ermesiyle birlikte Van-Hakkâri Karayolu tekrar trafiğe açılacaktır" denildi.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Aynur 5 yıl önce Şikayet Et
    Can Kaybı Olmamasına Çok Sevindim Allaha Şükürler Olsun. Allah Askerlerimizi Görünür Görünmez Kazalardan Belalardan Korusun İnşallah...
    Cevapla
  • yakup 5 yıl önce Şikayet Et
    can kaybı olmasın gerisi boş nede olsa artık kendimiz üretiyoruz elhamdülillah
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    fren balataları rampa aşağı inerken sürekli frene basmaktan ısınır.
    Cevapla
  • oguz 5 yıl önce Şikayet Et
    bilgilendirme için teşekkürler
    Cevapla
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu bilgiyi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • Sayonara 5 yıl önce Şikayet Et
    Acemi şöför gibi zırt pırt fren kullanılırsa yanar tabi. Fren yavaşkanak için değil durmak içindir. Yavaşlamanın yolu gaz kesmek, vites küçültmektir. Halk otobüsü şöförleri gibi viraja kadar gaza abanıp virajda fren yapılmamalı. Gaz fren gaz fren ona ne motor dayanır ne balata ne de yakıt..
    Cevapla
  • metin 5 yıl önce Şikayet Et
    aslan parçalarına zarar gelmesin gerisi teferruat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!