PKK'nın işkencecisi hain paketlendi

PKK terör örgütünün “Cezalandırıcısı” olduğu iddia edilen ve 8 kişiye yapılan işkence görüntülerinin telefonundan çıktığı belirtilen U.Y, “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. PKK terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanan U.Y’nin kısa süre önce askerden geldiği ortaya çıktı.

PKK'nın işkencecisi hain paketlendi
PKK'nın işkencecisi hain paketlendi
GİRİŞ 26.04.2018 14:23 GÜNCELLEME 26.04.2018 14:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu geçtiğimiz günlerde önemli bir istihbari bilgiye ulaştı. PKK/KCK silahlı terör örgütüne mensup iki kişiye yönelik alınan istihbarat çerçevesinde operasyon başlatan savcılık şüpheliler M.O ile U.Y’yi gözaltına aldı. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığı tarafından sorgulanan şüpheliler tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜLER CEP TELEFONUNDAN ÇIKTI

 

 

Savcılığın hakimliğe gönderdiği sevk yazısında ise gelen istihbaratın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Savcılık sevk yazısında şüphelilerde U.Y’nin PKK terör örgütü adına faaliyet gösterdiğini belirtti. Şüphelinin cep telefonundan 05 Temmuz 2015 tarihine ait video kaydı çıktığı belirtilen sevk yazısında, “Toplamda 8 şahsın yoğun olarak darp edilerek terör örgütü adına cezalandırma/yargılama eyleminin kayda alındığı” ifadeleri kullanıldı.

“CEZALANDIRMA ADI ALTINDA FAALİYET GÖSTERDİĞİ TESPİT EDİLDİ”

Şüpheli U.Y’nin videoyu çeken kişi olduğu anlatılan sevk yazısında, “Buradaki amacının diğer uyuşturucu satıcılarına gözdağı vermek ve terör örgüt içerisinde faaliyet gösteren diğer şahıslara bu eylem ile ilgili bilgilendirme yapmak” denildi. Şüphelinin yakalanacağını anlayınca deşifre olmamak için videoyu sildiği anlatılan sevk yazısında, “PKK/KCK silahlı terör örgütü adına cezalandırma adı altında örgüt adına faaliyet gösterdiği tespit edilmiştir” denildi.

'ASKERDEN YENİ GELDİ'

Şüphelilerin avukatı ise hakimlik sorgusunda şüpheli U.Y’nin askerden yeni geldiğini, terör örgütü üyesi olsa askerlik görevini de yapmayacağını söyledi. U.Y’nin olayla ilgisinin olmadığını söyleyen avukat her iki şüphelinin de serbest bırakılmasını talep etti.

Yapılan sorgulamanın ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüpheliler M.Ö ve U.Y’nun  “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

YORUMLAR 3
  • Hakkı Yalçın 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketin suyunu içip, havasını soluyor, yemeğini yiyor ve bu ülkeyi bölmek isteyenlerin emrinde en pis en adi işleri yapıyor. Yani yediği kaba pisliyor. Bunun gibilere neden lağım faresi veya sırtlan dendiğini şimdi daha iyi anlıyorum. Mayası bozuk böylelerinin. pekaka nın içinde nice ateist, ermeni var. İdam olmayınca böylelerini tutuklayıp hapiste bu milletin vergileri ile bakmaya devam ediyoruz.
    Cevapla
  • E . Yalcin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ve bunun gibi hainler savunalamaz ama bunlari ayni hucrede koymamak lazim. Kimisi 2 3 yil yattiktan tahliye olduktan sonra daha azinli teror sempatisi oluyor hatta kimisi orgutun eylemlerine katiliyor. Bu kisileri tutukladm hapse attim bitti davasi olmamali tutulduklari yer kogusundaki kisilerin belirlenmesi lazim !
    Cevapla
  • Bagi 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden askerlik yaptı peki ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”