Bahaneyi buldu! Bakın neden aday olmuyormuş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı'na neden aday olmadığını "Bir siyasi partinin genel başkanının, cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini söyledim" sözleriyle açıkladı.

Bahaneyi buldu! Bakın neden aday olmuyormuş
Bahaneyi buldu! Bakın neden aday olmuyormuş
GİRİŞ 30.04.2018 11:09 GÜNCELLEME 30.04.2018 12:15
Bu Habere 248 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'da yapılacak erken seçime dair açıklamalarda bulundu.

CHP'liderinin ifadeleri özetle şöyle:

 

(Cumhurbaşkanı adayı) Önce sizin ‘sıfır baraj ittifakı’ dediğimiz süreci bir çözmemiz lazım. Ondan sonraki bölüm bizim açımızdan daha kolay olacak. Önümüzdeki kısa süre içinde bütün bunlar, bu soruların cevabı ortaya çıkacak. Cumhurbaşkanı adayının tarafsız olması lazım, toplumun her kesimini kucaklaması lazım. 80 milyonun ‘Evet bu benim cumhurbaşkanımdır’ demesi lazım. Gelecek kişi ‘Ben Türkiye’nin sorunlarını çözecek kapasitedeyim’ diyecek, bir başarı hikâyesi olacak, topluma güven veren birisi olacak.  İttifak çalışmaları konusunda şu anda görüşmeler devam ediyor. Kısa süre içinde önemli adımlar atılacak.

NEDEN ADAY OLMUYORSUNUZ SORUSUNA CEVAP VERDİ

(Neden aday olmuyorsunuz?) Ben en başından beri bir siyasi partinin genel başkanının, cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini söyledim. TBMM’ye gelip namusum ve şerefim üzerine tarafsız kalacağıma dair, eğer gelsem yemin etmem gerekecekti bir partinin genel başkanı olarak. Ben namusuma ve şerefime düşkün bir insanım. 

GÜL'E ÖVGÜ YAĞDIRDI

Gül, kendisiyle görüşen çevrelere geniş bir mutabakat sağlanırsa aday olacağını ifade ettiğini söylemiştir. O mutabakat sağlanamadığı için aday olmadığını söyledi. Dolayısıyla vesayete karşı boyun eğen cumhurbaşkanı olmadığını göstermiştir. Gül’ün demokrasiden, Erdoğan’ın dikta yönetiminden yana olduğu da çok net ortaya çıkmıştır."

YORUMLAR 248
  • Mg 44 5 yıl önce Şikayet Et
    Komik kemal
    Cevapla
  • Yistif - Rize 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu artık başkanlık var. Ne demek heryeri kucaklayan bir cumhurbaşkanı. Artık ülke parti başkanları yönetmeyecek ki, parti başkanı neden olunur ülkeyi yönetmek için.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ve bu zihniyet maalesef %99.9 almış bir Cumhurbaşkanı seçilmiş olsa yine aynı kafadan vazgeçmez yine çirkeflik yaparlar. Yüzleri ve vicdanları yoktur.
    Cevapla
  • AKREP 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam herşeyi hatırlıyor kafa yerine arada bir geliyo belki birgünde hatırlar genel başkan olduğunu
    Cevapla
  • kepekci 5 yıl önce Şikayet Et
    Mezhepçi kk senin derdin müslümanlarla. Sen münafık ve vatan hainisin bunu cümle alem biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı