İlhan Kesici kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin, erken seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde söylemler yer alıyor. Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddia edilen isim ve kulislerde öne çıkan İlhan Kesici kimdir? 2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'ye katılan İlhan Kesici aslen nereli, kaç yaşında?

İlhan Kesici kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?
İlhan Kesici kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 04.05.2018 09:25 GÜNCELLEME 04.05.2018 09:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin İstanbul Milletvekilliği görevini icra eden İlhan Kesici, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek erken seçimlerde, CHP'den cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiası gündemin merkezine yerleşti. Yine ortaya atılan iddialar doğrultusunda İlhan Kesici'nin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'de cumhurbaşkanı adaylığı için en çok oyu aldığı belirtiliyor. Meydana gelen bu gelişmelerin hemen arkasından kamuoyu tarafından İlhan Kesici'nin kim olduğu, hayatı, eğitimi ve kariyerine ilişkin ayrıntılı bilgilere erişmek üzere araştırmalara tüm hızıyla başlandı. Peki, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olan İlhan Kesici kimdir? Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde Türkiye Delegasyonu Üyesi seçilen İlhan Kesici aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, 23.dönemde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den İstanbul Milletvekilliği görevine getirilen İlhan Kesici'nin detaylı biyografisi...

İLHAN KESİCİ KİMDİR? DETAYLI BİYOGRAFİSİ...

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin İstanbul Milletvekilliği görevini yürüten İlhan Kesici, 22 Kasım 1948 tarihinde Sivas ilinin Zara ilçesinde dünyaya geldi. Annesi ev kadını, babası ise perakende ticareti yapan bir tüccar olan İlhan Kesici; ilk, orta ve lise eğitimini Sivas'da bitirdi.1994 yılında Binhan Kesici ile evli olan İlhan Kesici'nin Aslıhan Kesici adında bir kızı bulunmaktadır. İlhan Kesici üniversite eğitimini Ankara’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği bölümünden tamamlayarak mezun oldu. Çok iyi İngilizce dil bilgisi bulunan İlhan Kesici, İngiltere’deki Bradford Üniversitesi’nde Proje Planlama Merkezi, Kalkınma ve Altyapı Projeleri eğitimi gördü. 

ilhan kesici

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olan İlhan Kesici; 1972 ve 1977 yılları arasında da Devlet Demiryolları'nda proje başmühendisliği ile Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde yer aldı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde Türkiye Delegasyonu Üyesi seçilen İlhan Kesici; 1977 ve 1981 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) iktisadi planlama dairesi ulaştırma-haberleşme sektörü uzmanı olarak çalışmasını yürüttü. 23.dönemde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den İstanbul Milletvekilliği görevine getirilen İlhan Kesici, 1981 ve 1984 yılları arasında DPT'de kamu yatırımları daire başkanı seçildi. Diğer yandan 1987 ve 1990 yılları arasında müsteşar müşaviri, 1991 ve 1993 yılları arasında da DPT müsteşarlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliği görevlerini icra etti.

ilhan kesici

Dış İlişkiler Komisyonu Üyeliği görevinde de bulunan İlhan Kesici siyaset alanında faaliyetlerini yürütmeye başlayarak 1995 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde Anavatan Partisi'nden Bursa milletvekili olarak seçildi.  Tarihler 22 Mayıs 2007’yi gösterdiğinde ise, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılım gösterdi.

Aynı yıl içerisinde yapılan seçimlerde de CHP'den İstanbul milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 28 Eylül 2010 tarihinde de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) istifa etti. Ancak 2015 tarihinde yeniden Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılım sağlayan İlhan Kesici, aynı sene içerisinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde yeniden İstanbul milletvekili seçildi.

ilhan kesici

YORUMLAR 2
  • seyyah 5 yıl önce Şikayet Et
    bence ilhan kesici dddoğru ism değil chp.nin daha köklü isimler var zataen adam girmiş çıkmış nap da yer almış ,chp nin ideolojisini pek benimsememiş dir.
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    masonlarin yetistirdigi demirel ailesinin enistesi istedikleri gibi eldr oynatilabilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık