2018 YSK Seçmen Kaydı Sorgulama! Erken seçimde nerede oy kullanacağım?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçim takviminin açıklamasının akabinde kamuoyu, nerede oy kullanacağı bilgisine erişmek üzere sorgulamalarını son sürat yürütmeye başladı. ''Nerede oy kullanacağım?'' sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, YSK'nın internet sitesine akın etmeye başladı. İşte, 2018 YSK Seçmen kaydı sorgulama sayfası!

2018 YSK Seçmen Kaydı Sorgulama! Erken seçimde nerede oy kullanacağım?
2018 YSK Seçmen Kaydı Sorgulama! Erken seçimde nerede oy kullanacağım?
GİRİŞ 24.06.2018 12:49 GÜNCELLEME 26.06.2018 11:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilmesi kararı alınan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine dair ayrıntılar açıklandı. YSK'nın yayımladığı seçim takvimi doğrultusunda, erken seçimlerde oy kullanacak adayların hangi tarihte neler yapması gerektiğine ilişkin tüm bilgiler yer almaktadır. Tüm bu gelişmelerin hemen arkasından, kamuoyu tarafından ''Nerede oy kullanacağım?'' ve ''Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?'' sorgusu internet üzerinden hız kesmeden sürdürülüyor. Seçmen sorgulama işlemleri ve nerede oy kullanılacağı bilgisine erişmek isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden yahut Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı resmi internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirebilecektir. İşte, 2018 Seçmen kaydı sorgulama sayfası!

2018 Kesin seçim sonuçları ne zaman belli olacak? YSK resmi açıklama!

 

2018 YSK oy kullanma rehberi! Geçerli ve geçersiz sayılacak oylar...

 

2018 YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA SAYFASI! NEREDE OY KULLANACAĞIM? 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçim takvimi açıklanarak, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili erken seçim süreci başlatıldı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde oy kullanacakları yeri öğrenmek isteyen vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın resmi internet sitesine akın etmeye başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen seçim takvimi doğrultusunda, yurt içi seçmen kütüğü listeleri 2 Mayıs Çarşamba 2018 tarihinde saat 8:00'de askıya çıkacak. Öte yandan yurt içi seçmen kütüğü listeleri 12 Mayıs Cumartesi 2018 tarihinde saat 17:00'da askıdan indirilecek. Vatandaşlar iki alternatif olan, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın resmi internet sitesi üzerinden veya e-Devlet kapısı aracılığıyla nerede oy kullanacaklarının bilgisine erişebilecekler. Seçmen kaydı ve sandık sorgulama hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar için, seçmen sorgulama sayfası aktif olduğu takdirde nerede oy kullanacağını öğrenebilecekler. 

2018 YSK Erken seçimde oy kullanma detayları! Nasıl oy kullanacağım?

2018 erken seçimlerde nasıl oy kullanacağım? YSK oy kullanma bilgisi!

seçim

2018 Sandık Görevlisi Sorgulama! Sandık Görevlisi ücretleri ne kadar?

2018 Seçmen Kaydı ve Sandık Sorgulama Sayfası! Nerede Oy Kullanacağım?

Yukarıdaki linki tıkladığınızda, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın resmi internet sitesine yönlendirileceksiniz. Burada, ilk etapta ''T.C. Nüfus Cüzdanı'' yahut ''T.C Kimlik Kartı(Yeni) şeklinde sorgulama tiplerinden bir tanesini seçip,  “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi yer alan bilgileri eksiksiz ve doğru ve bir şekilde doldurulmasının hemen ardından resim doğrulaması da yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenip seçmen kaydı ve sandık sorgulama işlemini başarıyla gerçekleştirebileceksiniz. 

ysk

Erken seçimde eski kimlikle oy kullanılabilecek mi? Resmi açıklama...

e-Devlet Kapısı Aracılığıyla Seçmen Kaydı ve Sandık Sorgulama Sayfası! Nerede Oy Kullanacağım?

Yukarıdaki ikinci linke tıkladığınızda ise, seçmen kaydı ve sandık sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmek üzere e-Devlet resmi internet sitesine yönlendirileceksiniz. Burada öncelikle, ''Kimliğimi Şimdi Doğrula'' butonuna tıkladıktan sonra ''T.C kimlik numarası', ardından e-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girmenizin hemen ardından karşınıza nerede oy kullanacağınıza dair tüm bilgilere erişebileceksiniz. Öte yandan henüz bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesinden yalnızca 2 TL karşılığında e-Devlet şifresi edinip seçmen kaydı ve sandık sorgulama işlemlerinizi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

e devlet

YORUMLAR 5
  • Mıthad kılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    Kırşehir de oyunu nerde kullanacagım
    Cevapla
  • Muzaffer 5 yıl önce Şikayet Et
    Oy kullanacağım sandık
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    adamlar rumlar her yeri sarmış ve tüm sözde Türklerin kıbrısı bile her yer rumlarla dolmuş ve bu paraklar hepsi yunan istana akıyor bunu bile demi göremediniz bu kıbrısdan sözde bizim kıbrızmış ama sözde bizim kıbrız tüm paralarını9n yunan devletine aktıgınada göremiyorsanız sizde yazıklar olsun derim tüm paralar yunan hükümetine gidiyor bunudamı bulamıyosunuz bizim devlet hükümetimiz bu paralar oluk oluk yunanistana akarken bunudamı bilmiyosunuz
    Cevapla
  • Birol Edizler 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni verilen nüfus cüzdanları ve ehliyet üzerinde nüfusa kayıtlı olduğu sıra no yazmıyor ki
    Cevapla
  • tayfun 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeniler için seri no var onu kullanacaksın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Alçakça anlaşmayı duyurdu!