Devlet Bahçeli kimdir: Şu anki sağlığı iyi mi? Nasıl olduğu açıklandı...

Siyaset alanındaki faaliyetleri ve söylemleriyle öne çıkan isimler arasında yer alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli kimdir? Geçmiş yıllarda Ülkü Ocakları'nda Başkanlık görevini icra eden Devlet Bahçeli aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, ekonomist kimliğiyle de tanınan Devlet Bahçeli'nin hayatı!

Devlet Bahçeli kimdir: Şu anki sağlığı iyi mi? Nasıl olduğu açıklandı...
Devlet Bahçeli kimdir: Şu anki sağlığı iyi mi? Nasıl olduğu açıklandı...
GİRİŞ 24.09.2019 10:15 GÜNCELLEME 24.09.2019 10:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi alanda gerçekleştirdiği faaliyetler, aldığı kararlar ve ifade ettiği söylemleriyle kamuoyu tarafından merak duyulan ve araştırma konusu haline getirilen lider olma özelliği göstermektedir. Bu doğrultuda Devlet Bahçeli'nin kişisel, kariyer, eğitim ve siyasi alandaki ayrıntılı bilgileri kamuoyu tarafından daima sorgulanan konular arasında yer almaktadır. Peki, siyasi kariyerinde önemli atılımlar gerçekleştiren Devlet Bahçeli kimdir? Önceki yıllarda Ülkü Ocakları'nda Başkanlık görevini yürüten ve burada ülkücü kadroların yetişmesi adına faaliyetler gerçekleştiren Devlet Bahçeli aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, ekonomist kimliğiyle de ön plana çıkan Devlet Bahçeli'nin detaylı hayatı...

DEVLET BAHÇELİ SON DAKİKA SAĞLIK DURUMU NASIL OLDU?

Bahçeli'nin sabah saatlerinde mide bulantısı şikayetiyle hastaneye müracaat ettiğini aktaran Semih Yalçın, "Hastaneye intikalinden itibaren kendisinin  tetkikleri yapılmaktadır. Bazı sosyal medya alanlarında ifade edildiği gibi beyin  kanaması veya kalp hastalığı ile alakalı hiçbir problemi yoktur. Şu anda şuuru  açık, konuşabilen durumdadır. İstirahat etmektedir. Bu duyuruyu hastane  başhekimliği ilerleyen saatlerde paylaşacaktır. Sayın Genel Başkanımızın sağlık  durumu son derece iyi ve mükemmel durumdadır." şeklinde ifadelere yer verdi.

DEVLET BAHÇELİ KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Ocak 1948 tarihinde Osmaniye ilinde hayata gözlerini açtı. Yörede Fettahlıoğlu şeklinde nitelendirilen geniş bir Türkmen ailesine bağlı olan Devlet Bahçeli'nin annesinin adı Samiye Bahçeli, babasının adı ise Salih Bahçeli'dir. Öte yandan beş kardeşi bulunan Devlet Bahçeli'nin kardeşlerinin ismi sırasıyla şunlardır: Servet Bahçeli, Turan Bahçeli, Semiha Bahçeli, Serpil Bahçeli ve Nurten Fettahlıoğlu'dur. 

Devlet Bahçeli'nin eğitim hayatını incelediğimizde; ilk okul eğitimini Osmaniye ilinde bitirmesinin ardından ortaokul eğitimini ise Adana ilindeki Özel Çukurova Koleji'nde yatılı okuyarak tamamlamıştır. İlerleyen yıllarda lise eğitimi görebilmek için İstanbul iline yerleşme kararı alan Devlet Bahçeli, buradaki Emirgan Akgün Koleji ve Özel Ata Koleji liselerinden mezun oldu. Sonrasında, üniversite eğitimini de 1967 tarihinde Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde Dış Ticaret bölümünü dereceyle tamamlayarak mezun oldu.

devlet

Devlet Bahçeli'nin kariyer hayatını incelediğimizde; Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde henüz öğrencilik hayatı devam ederken, Ülkü Ocakları'nda yönetici ve kurucu olarak görevini icra etmeye başlamıştır. Öte yandan Türk Tarihi ve Dış Politika, Türkiye ve Dünya Ekonomisi konularıyla da yakından ilgili olan Devlet Bahçeli, 1970 ve 1971 tarihleri arasında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevini yürütmeye başladı. Bu dönemlerde aynı anda hem akademik çalışmalarını yürütmüş hem de siyaset alanındaki faaliyetlerine de hız kesmeden devam etmiştir. Bununla birlikte, Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği'nin kurucusu olan Devlet Bahçeli; Türk Tarihi ve dış politika, Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk – İslam alemi gibi alanlarda kendini geliştirerek uzmanlaşmaya başlamıştır. 

devlet

Doktora eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İktisat alanında gerçekleştiren Devlet Bahçeli, Tarihler 1972’yi gösterdiğinde ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ve bağlı Yüksek Okullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev aldı. 

Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği’nin kurucuları arasında yer alan ve burada Genel Başkanlık görevini icra eden Devlet Bahçeli; Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı’nda 1987 tarihine dek Öğretim Üyeliği görevini sürdürdü.

devlet

Devlet Bahçeli'nin siyasi hayatını incelediğimizde; 17 Nisan 1987 tarihinde, Alparslan Türkeş’in göreve çağrılmasının akabinde üniversitede yürüttüğü öğretim üyeliği görevinden istifa karar alan Devlet Bahçeli, 19 Nisan 1987 tarihinde MÇP Büyük Kurultayı’nda parti yönetimine getirildi ve sonrasında Genel Sekreterlik görevine seçildi.

Uzun bir dönem boyunca MÇP ve MHP’nin yönetim kadrosundaki yerini alan Devlet Bahçeli burada Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyaş-Danışmanlığı gibi görevler icra etmiştir. 4 Nisan 1997 tarihinde ise Alparslan Türkeş’in ölümünün sonrasında, 6 Temmuz 1997’de gerçekleştirilen MHP 5. Olağanüstü Kongresi’nin ardından Genel Başkanlık görevine getirildi.

devlet

18 Nisan 1999’da gerçekleştirilen seçimlerde oyların yüzde 18.2’sini alan ve 127 milletvekili ile Meclis’te yer bulan MHP’nin, ikinci parti olması sonucunda, DSP ve ANAP ile koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığına seçildi. 28 Mayıs 1999 ve 18 Kasım 2002 tarihleri arasında bu görevi yerine getirdi.

Devlet Bahçeli, 5 Kasım 2000 Olağan Kongresi’nde yeniden Genel Başkan seçildi. Ancak 3 Kasım 2002 tarihinde düzenlenen seçimlerde ise yüzde 8.34 oy alarak, MHP’den Meclis dışında kaldı. Bu gelişmelerin sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yürüttüğü görevinden istifa etme kararı aldı. 12 Ekim 2003 tarihindeki MHP Olağan Kongresi’nde tekrardan MHP Genel Başkanlığı görevine getiren Devlet Bahçeli, halen bu görevini ifa etmektedir.

devlet

YORUMLAR 4
  • Orhan Ürgençli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanılma var Devlet Bahçeli hiçbir zaman Ülkü ocakları bașkan lığı veya kuruculugu yapmadı. O dönemde TMTF denen cemiyette sekreterdi. Adalet partisi gençlik kollarına takilirdi. Sonra ülkücülerle ilgilenmeye bașladı.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden evlenmiyor veya neden evlenmemiş ?
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu konu hassas bir konu tercih meselesi.
    Cevapla
  • gülşen 4 yıl önce Şikayet Et
    sana ne
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı