AYM CHP'nin itirazını esastan görüşecek!

AYM, CHP'nin seçim güvenliğine ilişkin itirazını esastan görüşecek. CHP, 110 milletvekilinin imzası ile ittifak düzenlemeleri sırasında seçim güvenliği konusunda değişiklik yapılan maddeleri AYM'ye taşıdı. İlk incelemeler sonunda AYM davayı esastan görüşme kararı aldı.

AYM CHP'nin itirazını esastan görüşecek!
AYM CHP'nin itirazını esastan görüşecek!
GİRİŞ 02.05.2018 16:14 GÜNCELLEME 02.05.2018 16:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AYM ilk ilk incelemesini yaptı ve CHP'nin başvurusunu kabul edilebilir buldu. 

AK Parti ve MHP'nin destek verrdiği ittifak düzenlemesinin de bulunduğu maddelerde seçim güvenliği ile ilgili maddeler de vardı. Aynı binada oturan seçmenlerin farklı okullarda oy kullanması, iki pusulanın bir zarfa konulması gibi konular CHP tarafından 110 vekilin imzasıyla AYM'ye taşındı. AYM davayı esastan görüşme kararı aldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP PKK’ya hizmet ediyor. Umarım Anayasa Mahkemesi de aynı hataya düşmez. Gerçi Anayasa mahkemesi esastan inceleme kararı alarak kısmen hataya düşmüş görünüyor. Aynı apartmanda oturanların farklı yerde oy kullanmasının, bir zarfa iki pusulanın konabilmesinin anayasa ile ne ilgisi var? Aynı apartmanda oturanlar aynı yerde oturacak diye anayasada madde mi var? Asıl biri birini tanıyanların aynı yerde oy kullanması PKK/HDP’nin düzen kurmasına yol açarak hem seçim sırasında baskı uygulanmasını, malum partiye hem de blok oy çıkmaması halinde milletin tehdit edilmesi suretiyle seçim güvenliğini tehdit eder. Zaten seçimler de YSK’nın işi, sana ne oluyor ey AYM?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu