Öğretmen atamaları artık sözleşmeli olarak yapılacak! MEB kadro süresinin...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen alımına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Bakan İsmet Yılmaz, bundan sonraki alımlarda öğretmenlerin sözleşmeli olarak alınacaklarını, daha sonra kadroya geçireceklerini söyledi.

Öğretmen atamaları artık sözleşmeli olarak yapılacak! MEB kadro süresinin...
Öğretmen atamaları artık sözleşmeli olarak yapılacak! MEB kadro süresinin...
GİRİŞ 04.05.2018 08:56 GÜNCELLEME 04.05.2018 08:56

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz  TBMM'de Genel Kurulunda gazetecilerin sorularını cevaplayarak, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında bir konuşma yaptı. Bu konuşma sırasında eğitimcileri yakından ilgilendiren konu ile alakalı "Bundan sonraki süreçte öğretmen istihdamını sözleşmeli gerçekleştireceğiz. Dört yıllık çalışma süresi sonunda bu öğretmenlerimizi kadroya alacağız. Milli Eğitim'deki ilgili personel sistemini uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

‘’SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SAYISI’’

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kadrolu öğretmen istihdamının 900 bin, sözleşmeli öğretmen sayısının ise 50 bine yakın olduğunu söyledi. Bundan sonraki süreçte yapılacak öğretmen alımının artık sözleşmeli olarak devam edeceğini açıkladı. Bu öğretmenler ancak 4 yıl sonra kadroya geçebileceklerini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı