Albayrak, Afrin'deki başarının sırrını açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak İstanbul Gençlik Festivali'nde önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 05.05.2018 14:55 GÜNCELLEME 05.05.2018 15:55
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Terör örgütü YPG/PKK'ya karşı yürütülen Afrin harekatının başarısından bahseden Bakan Albayrak, "Afrin'deki harekatta başarılı olmamızda yerli teknolojimizin önemi var" dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmalarından satır başları;

Bugünü o kadar okumalıyız ki geleceğe öyle adım atalım. Her bir kurumun, devletin hedefi vardır. Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 hedefi var.

Bu yolculuk içerisinde bir hedefimiz var. Bu ülkeyi bir üst lige çıkarmanın gayreti içindeyiz. Bu süreç hepimizden tek tek başlıyor.

Bugünü doğru okursak, geleceği planlarız. Geleceği en iyi gençlerin okuduğuna inanıyorum.

 

AFRİN'DEKİ BAŞARININ SIRRI...

Bakan Albayrak, bu kapsamda teknolojik gelişmelerin de çok önemli olduğunu ifade ederek, İstanbul'un 1453'ten önce kuşatılmasına rağmen Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilmesinde ordu ve inancın yanı sıra "dünya tarihinin en büyük toplarını döktürmüş olmasının" belirleyici rol oynadığını hatırlattı. 

Afrin operasyonunda da Türkiye'nin 2009 yılına kadar henüz hiç üretemediği silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve insansız hava araçlarının (İHA) çok etkili olduğunu belirten Albayrak, "Yani, Afrin'deki harekatta başarılı olmamızda yerli teknolojimizin önemi var." dedi. 

Berat Albayrak, enerji alanında da "milli enerji" hedefiyle hareket ettiklerini ve Türkiye'nin her yıl ortalama 55 milyar dolarlık enerji ve maden ithalatını azaltmak için yerli enerjinin çok önemli olduğunu anlattı. 

Bu alanda son 2,5 yılda çok önemli tohumlar ektiklerini söyleyen Albayrak, "2023'e kadar Türkiye'yi başka bir ülke yapacak olan hedefler bunlar. Bir de bakmışsınız 10 sene sonra Türkiye enerji ithal eden değil ihraç eden bir ülke olmuş. Bunun stratejik adımlarını tek tek döşemek zorundayız. Bizden sonra da birileri bayrağı devralacak ama hepimizi çatı olarak birleştiren bir idealimiz var. Ben bu görevi bıraktığım güne kadar -ki 24 Haziran'da belki bitecek- bilemeyiz ama bu hedefleri gerçekleştireceğiz." diye konuştu. 

İMKANSIZ DİYE BİR ŞEY YOK

Öte yandan, ilim sahibi olurken aynı zamanda tevazu sahibi de olmak gerektiğinin altını çizen Albayrak, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar'ı bu noktada örnek gösterdi. 

"Aziz Sancar Hocamız, ilimdeki en zirve ödülü almış bir insan ama konuştuğunuzda tevazusuyla öyle yükseliyor ki siz yanında küçülüyorsunuz." diyen Albayrak, aynı şekilde dünya boksunun efsane ismi Muhammed Ali'nin de inancını örnek gösterdi. 

Albayrak, "68 kuşağının en büyük figürlerinden biri" olarak tanımladığı Muhammed Ali'nin "Aklım kesiyorsa ve kalben inanıyorsam, başarabilirim." sözünü anımsatarak, şunları kaydetti:

"Dünya yeni bir sürece evrilirken, millet olarak 'Biz yapamayız, imkanlarımız yok' diye bir şey söz konusu değil. İnanarak, bu değişimin sizden başladığını bilerek ortaya koyduğunuz duruş, 1'den 1000'leri, 1000'den milyonları etkileyen ve toplumun dönüşümündeki en önemli unsur." 

YORUMLAR 13
  • kadir -nadir ustam 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun emegi geçenlerden sayın bakanım inşaallah devamı gelir teknolojinin
    Cevapla
  • ali keser 5 yıl önce Şikayet Et
    gavurun verdiği teknoloji teröristte de var, tamam teknoloji ancak iman ve cihatı, vatan sevgisini unutma bakan efendi.
    Cevapla
  • ahmed 5 yıl önce Şikayet Et
    teknolojinin onemi hakikat lakin bunu ikide bir birilerinin gozune sokar gibi soylemek basta askerimiz olmak uzere iyi niyetle memleketin bekasi icin calisan insanlari uzer, bu hakikatlar goren gozler icin zaten cok net , nacizane dillendirirken daha hassas olmaliyiz...
    Cevapla
  • yanlış 5 yıl önce Şikayet Et
    maneviyatı ve imanı bir kenara atıp herşeyi teknolojiye havale edersen. askerlerimizin ABD ve AB askerlerinden ne farkı kalır. onlar teknolojiyi öne imanı ve maneviyatı arkaya atarlar... biz çanakkaleyi tankımız, uçağımız v.s'lerle kazanmadık imanımız ve maneviyatımızla kazandık... önce Allaha sonra teknolojiye güven...
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    iyice anlamadan yapılan bir yorum.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmasında önce imandan, maneviyattan bahsetti. Keşke dinleyip te sonra eleştirseydin güzel kardeşim.
    Cevapla
  • erguvan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu söyleyen sayın bakan maneviyatsız imansız bir kişi değildir. Sayın bakan ithal silahla yerli silah kıyas etmiştir zaten yerli teknoloji diyor farkındaysan başka mana yüklemek abestir saygılar.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan enerji fiyatlarını da bi düşürseniz . Dolar benzin mazot el yakıyor elektrik su ve gaz faturaları alev alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak