İstanbul uçağının motorundan alev çıktı!

Erzurum Havalimanı'nda kalkışa hazırlanan uçağın motor kısmından alev çıkması üzerine yolcular tahliye edildi.

GİRİŞ 05.05.2018 22:45 GÜNCELLEME 06.05.2018 00:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, saat 20.25 sularında Erzurum Havalimanı'ndan İstanbul'daki Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek üzere kalkışa hazırlanan yolcu uçağının sağ taraftaki motor bölümünden kıvılcım sonrası alev çıktı.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ

Durumu fark eden pilotun motorları durdurmasının ardından uçaktaki yolcular görevlilerce tahliye edildi.

İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ

Motor bölümündeki alev, havalimanı itfaiye görevlilerince kısa sürede söndürüldü.

Tahliye edilen yolculardan Emrah Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın uçağın kalkmasına az zaman kala yaşandığını söyledi.

Eren, "Kalkmamıza yarım dakikadan daha az zaman kalmıştı ve arkadan çıkan büyük bir alev, gördüğümüz kadarıyla uçağın boyunu aşan alevdi. Uçağın içinde kargaşa oldu ve bayılanlar, yaşlı olan insanlar vardı. Biz bir şekilde dışarıya çıkmayı başardık." diye konuştu.

YANGIN DEĞİL, ALEV UZAMASI 

Havalimanı yetkilileri, olayın bir yangın değil alev uzaması olduğunu ifade etti. Uçağın kanadının henüz piste dahi çıkmadan aprondeyken alev aldığını belirten yetkililer, kulenin uyarısı üzerine kaptan pilotun haberdar edildiğini ve uçağın anında stop ettiğini vurguladılar.

ALEV UZAMASI NEDİR? 

Uçakta çalıştırılan motor devreye girmeyince benzin birikmesi meydana geliyor. Motoru çalıştırmak için yapılan sonraki ateşlemeler de biriken benzinin tutuşup alev almasına yol açıyor.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 2
  • ARFF MEMURU 5 yıl önce Şikayet Et
    İtfaiye değil ARFF (Aircraft Rescue and Fire Fighting) (Uçak Kurtarma ve Yangınla Mücadele) ARFF memurları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) standartlarına göre eğim alırlar. Havadaki ve yerdeki uçaklarda meydana gelebilecek kaza-kırım ve acil durumlara müdahale etmekle görevlidirler.Günün 24 saatinde hafta sonu ve bayram tatili gözetmeksizin sürekli vardiyalı olarak çalışırlar. ARFF memurları, hem personel yasaları hem de Uluslararası Sivil Havacılıkla ilgili mevzuat açısından birçok vasıflarla donatılmak zorundadır. Üyesi bulundukları Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) tarafından belirli periyotlarla “uçuş güvenliği” açısından denetlenmektedir.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    havacilikta olur boyle seyler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir