Tecavüzcüyü öldüren çocuk için Yargıtay'dan karar

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, tecavüzüne uğradığı kişiyi silahla öldüren çocuğa "kasten yaralama sonucu ölüme sebep olma" suçundan verilen hapis cezasında uygulanan haksız tahrik indirimini az bularak "azami düzeyde" indirim yapılması gerektiğine hükmetti.

Tecavüzcüyü öldüren çocuk için Yargıtay'dan karar
Tecavüzcüyü öldüren çocuk için Yargıtay'dan karar
GİRİŞ 06.05.2018 11:36 GÜNCELLEME 06.05.2018 11:38
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Ankara'da kendisine tecavüz eden kişiyi silahla öldüren erkek çocuk hakkında "adam öldürmek" suçundan dava açıldı.  Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan çocuk, "kasten yaralama sonucu ölüme sebep olma" suçundan hapis cezası aldı. Mahkeme, çocuğun cezasında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) haksız tahrik indirimini düzenleyen 29. maddesi uyarınca "asgari düzeyde" indirim uyguladı. 

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, çocuğa verilen cezayı fazla bularak yerel mahkemenin kararını bozdu. 
Dairenin kararında, maktulden kaynaklanan ve sanığa yönelen cinsel saldırının niteliği dikkate alınarak, haksız tahrik nedeniyle "azami düzeyde" indirim yapılması gerektiği vurgulandı. 

Kararda, kasten yaralama sonucu ölüme neden olma suçunu, maktulden kaynaklanan ve kendisine yönelen cinsel saldırının oluşturduğu tahrik altında işleyen çocuğa verilecek cezadan haksız tahrik nedeniyle azami düzeyde indirim yapılması gerektiği gözetilmeden, yazılı şekilde hüküm kurulmasının hukuka aykırı olduğu belirtildi. 

Haksız tahrik hükümlerini düzenleyen TCK'nın 29. maddesinde, "verilecek cezada dörtte bir ile dörtte üç arasında indirim" öngörüldüğü hatırlatılan kararda, yerel mahkemenin sanığa "asgari düzeyde", dörtte bir oranında indirim uygulamasının bozma nedeni sayıldığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 49
  • Lafazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaw Çocuk çocuk deyip duruyor haberdede. Kaç yaşında anlamadım, kanunen18 yaş altı çocuk. Hayatın suyu çıktı. Komplo ihtimali mi var acaba? Okurlar fazla temiz olabilir ama maalesef ülkemde kim kime dum duma bazı bölgelerde.. Şimdi ufak yaşlı olur olabilir detaylara giremeyeceğim.
    Cevapla
  • Adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben hakim ve savcılarının kararlarından dolayı isyanlardayım. Caninin biri adamı cadde ortasında öldüresiye döver, savcı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakır. Bir diğer hayvan 8 aylık hamile kadını tekmeler, kadına yardım etmek isteyen yaşlı adamı kaskla döverek hastanelik eden hayvanı hakim tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakır. Sanki yarım bıraktığın işi tamamla dercesine. Eğer bu hakimler savcılar bu kararları kasten veriyorlarsa Rabbim onların karşısına bu hayvanları canileri çıkarsın. Yok eğer kanunlardaki boşluklardan kaynaklanıyorsa Hükumet düzenleme yapmak için ne bekliyor. Yeter artık, bu millete daha fazla eziyet edilmesin.
    Cevapla
  • sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    Tecavüzcüsünü öldürene beraat verilmeli ki bir daha kimse bu şuçu işlemeye yeltenmesin
    Cevapla
  • VatandaŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı çocuga cezayı bırakın, tedavi terapi uygulanmalı. "Çocuk" tan bahsediliyor, yaşadıklarına bakın: tecavüzü görmüş acı çekmiş, öldürmeyi görmüş , nasıl kendini toparliyacak.
    Cevapla
  • Adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer devlet kendisi adil bir ceza (bunun cezası ölümdür) vermezse cezayı bu sefer mağdur uygulamaya koyar. Bunun esas suçlusuda devlet olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı