FETÖ'nün "eş imamı" tutuklandı

Adana'da iki ayrı gaybubet evine yapılan baskında gözaltına alınan ve aralarında FETÖ'nün Adana eş imamının da bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

FETÖ'nün "eş imamı" tutuklandı
FETÖ'nün "eş imamı" tutuklandı
GİRİŞ 09.05.2018 11:08 GÜNCELLEME 09.05.2018 11:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Adana Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Müdürlüğü ekipleri 29 Nisan günü merkez Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi ve Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'ndeki gaybubet evlerine operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonlarda Döşeme Mahallesindeki hücre evinde ByLock kullanıcısı oldukları ileri sürülen Muzaffer Ö. (38) ve Erdoğan Y. (32) gözaltına alındı. Kağıt üzerinde sigorta şirketinde çalıştığı görülen ancak iş yapmadığı tespit edilen Muzaffer Ö.’nün Adana eş imamı olduğu ve örgütün üst düzey yöneticisi olduğu tespit edildi. Ayrıca zanlının Adana'da örgütün başka imamlar da atadığı için eş imam olarak tabir edildiği belirlendi. Zanlının ev arkadaşı Erdoğan Y.’nin Ceyhan İlçe İmamı olduğu ileri sürüldü. 

Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerin aynı evde gözaltına alınan ev arkadaşı için “Tanımıyorum. Kim olduğundan haberim yok” demeleri üzerine polis tarafından beraber takip fotoğraflarının gösterildiği ancak fotoğraflardaki görüntüleri de inkar ettikleri dikkat çekti. Zanlıların ayrıca başkasının üzerine birden fazla ByLock kullandığı ileri sürüldü. Zanlıların hala örgüte elaman kazandırmak için faaliyet içinde bulunduğu eş imamın Adana'daki bütün FETÖ elamanlarından sorumlu olduğu öğrenildi. 

ASKERLERİN MAHREM İMAMLARI

Huzurevleri Mahallesindeki gaybubet evinde ise Mustafa İ. (30) ve Ekrem S. (33) gözaltına alındı. Bu zanlıların ise diğer zanlılar ile bağlantıları olduğu ancak bu iki zanlının askerin mahrem imamı oldukları ileri sürüldü. Zanlıların da hala çok gizli olarak çalıştıkları kendi aralarında ByLock kullanarak iletişim kurdukları muvazzaf askerler ile ankesörlü telefonla arayıp ileşitim kurdukları tespit edildi. Bu zanlılarında başkasının adına birden fazla ByLock kullandığı belirlendi. Sorgulanan zanlılar suçlamaları kabul etmeyip konuşmadı. Örgüt yöneticiliği suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 

YORUMLAR 10
  • AHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani bunlar fakir öğrencilere sahip çıkacaklardı hepsini vatan haini yapmışlar.Hani insanlara kuran hadis öğreteceklerdi meğer fransanın şimdi dediği kuranın bazı ayetlerini değiştireceklermiş.Bunların başındki meczup bunlara hep beraber hıristiyan olalım dese hepsi haçı boynuna takar.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Tornadan mı çıkıyorsunuz mübarek. Tipe bak hepsi aynı
    Cevapla
  • Kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani sozde il yoneticisi dense
    Cevapla
  • Kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hukumet bu imam lafina cozum getirmeli. Gercek imamlarin unvani zan altinda kaliyor. İl yoneticisi dense mesela..
    Cevapla
  • eski cem mens. 5 yıl önce Şikayet Et
    yav madem suç işlemediniz niye fare gibi kaçıyorsunuz madem şerefli bir iş yaptınız niye kaçıyorsunuz sohbete allah rızası için giden cemaat bozulunca yılandan kaçar gibi kaçan insanlar şereflice korkmadan geziyor ama sizler vatanı 100 vekil almak için kafirle bir olup hainlik yapanlar işte böyle fare gibi kaçar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!