KYK öğrencilerin kredi faizlerini ne zaman silecek? Burs alanlar...

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), kredi borçlarının düzenlenmesi kapsamında üniversite öğrencilerini sevindirecek haberi verdi. KYK, kredi borçlarının faizini silecek.

KYK öğrencilerin kredi faizlerini ne zaman silecek? Burs alanlar...
KYK öğrencilerin kredi faizlerini ne zaman silecek? Burs alanlar...
GİRİŞ 26.05.2018 10:22 GÜNCELLEME 26.05.2018 10:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Erken seçime sayılı günler kala, üniversite öğrencileri sosyal medya üzerinden KYK borçlarının silinmesine dair kampanya başlattı. Seçim paketi kapsamında hükümet cephesinden gelen müjdeli haberlere bir yenisi daha eklendi. Bayram ikramiyesi, borç yapılandırması gibi vatandaşın isteklerine yeşil ışık yakan hükümet, bu sefer de KYK borcu olan üniversite öğrencilerinin borçlarının faizlerini siliyor. 300 bin öğrenciyi kapsayan ve toplamda 3.9 milyar liralık kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağı bilgisi verildi.

KYK KREDİ FAİZLERİNİ SİLİYOR!

Öğrencilerden eylül ayından itibaren öğrenim kredisine bağlı herhangi bir gecikme faizi alınmayacağını belirten Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, Sabah Gazetesine verdiği röportajında şu ifadeleri kullandı:

"Üniversite eğitimi süresince öğrenim kredisi almış ancak mezuniyetinden 2 yıl sonra ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencilere gecikme zammı uygulanıyordu. Eylül ayından itibaren artık öğrencilerden gecikme zammı alınmayacak. Önümüzdeki dönemde Maliye Bakanlığı'na başvuru yapacak öğrenciler için yeni ödeme takvimi hazırlanacak" diye konuştu. Öğrenciyi mağdur etmemek için her şeyin yapıldığını söyleyen Sinan Aksu, "Son düzenlemeyle beraber öğrencinin ödeyemediği taksitlerden sonra oluşan faiz ortadan kaldırıldı. İlk ana borcu gibi işlem görecek"

BORÇ İÇİN BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?

Öğrenim kredisi borcunu gecikme faizi silinmiş olarak ödemek için öğrencilerin yeni dönemde Maliye Bakanlığı'na başvuru yapması gerekmektedir. Bakanlığa müracaatla birlikte öğrencilere yeni ödeme takvimleri faizler silinmiş halde sunulacak. Kredi borçlarının yapılandırmasından yaklaşık 1 milyon 37 bin öğrenci yararlanacak. Öğrencilerin 3.9 milyar liralık kredi borcunu yapılandırması sağlanacak.

YORUMLAR 2
  • Okan 5 yıl önce Şikayet Et
    Gününden önce yarısını ödedim. Bizlerdede indirimyapılmalı. Yapılmazsa haksızlık olur.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi silinse daha iyi olur veya ise başladığı zaman tassil edilsin xalismiyan öğrenci ne ile kyk borcunu odesin sayin genel müdür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası