Mehmetçiğe özel cep telefonu geliyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline görevleri sırasında emniyetli şekilde sesli, görüntülü görüşme, anlık-çoklu ve grup mesajlaşma, konum paylaşma imkanı sağlayacak cep telefonları üretilecek.

Mehmetçiğe özel cep telefonu geliyor!
Mehmetçiğe özel cep telefonu geliyor!
GİRİŞ 13.05.2018 11:07 GÜNCELLEME 13.05.2018 11:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yerli ve milli teknolojiye sahip ürünlerle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.

Bu kapsamda birçok proje hayata geçirilirken, yeni projelere yönelik çalışmalar da devam ediyor. Söz konusu projelerin arasında  "Emniyetli Cep Telefonu Projesi" de bulunuyor.

 

ÖNCE ONLARA DAĞITILACAK

Yeni projeye yönelik planlama çalışmaları başlatılırken, proje kapsamında görüşme, anlık-çoklu ve grup mesajlaşma, konum paylaşımı yeteneklerine sahip emniyetli cep telefonlarının geliştirilmesi hedefleniyor. Cep telefonlarında milli geliştirilen haberleşme uygulaması kullanılması planlanıyor. Söz konusu telefonların öncelikli olarak kritik görevlerdeki personele dağıtılması ve operasyonlar sırasında kullanılması planlanıyor. 

TSK'nın kullanımına yönelik "Emniyetli Uydu Telefonu Projesi"nin de hayata geçirilmesi bekleniyor.

Proje kapsamında, harekat icra edilen birliklere, coğrafyadan bağımsız olarak emniyetli ve sürekli bir muhabere ortamı temin edilmesi amaçlanıyor. Emniyetli uydu telefonlarının seri üretimi de projedeki bir diğer hedef olarak dikkati çekiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Tuzla 5 yıl önce Şikayet Et
    Mosad ın PKK liderlerine verdikleri telefonların GPS kodlarını kırında tepelerine füze gönderelim
    Cevapla
  • Trtr 5 yıl önce Şikayet Et
    Bundan bir kaçtanede chp de ince ve kemale gönderin belki yerlilik konusunda fikri sanmıyorum ama değişebilir
    Cevapla
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    aman sakın haaa! doğruca abd ye gönderir. bırakın ne derse desinler.
    Cevapla
  • JÖH 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda ASELSAN üretimli bu özelliklerde telsiz var. Ama aynı özellikte telefon olması ordunun gücüne güç katacaktır. Çok önemli ve değerli buluyorum
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun devletimizden özel sektörümüzden üniversitelerimizden savunma sanayimiz için üretenlerimizden milli yerli savunma sanayi teknolojimizde daima üretelim her şeyden üretelim çok üretelim emniyetli cep telefonları tahrip gücü çok etkili mühimmatlar tanklar gemiler füzeler uçaklar üretelim ve daima ARGE ler yapalım.
    Cevapla
  • Tuba 5 yıl önce Şikayet Et
    Mehmetçiklerimize minnet borcumuzu asla ödeyemeyiz. Biz keyfimiz yerinde yaşamaya devam ederken cefasını onlar üstleniyorlar. Allah her daim muvaffak etsin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular