Afrin operasyonundan sonra bir ilk!

Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana, Irak ve Suriye'de bulunan DEAŞ ile mücadele koalisyonundaki ABD'li generaller ilk kez ana omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) temsilcileri ile bir araya geldi.

Afrin operasyonundan sonra bir ilk!
Afrin operasyonundan sonra bir ilk!
GİRİŞ 14.05.2018 13:18 GÜNCELLEME 14.05.2018 13:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bulunan Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana, Irak ve Suriye'de bulunan DEAŞ ile mücadele koalisyonundaki ABD'li generaller ilk kez ana omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) temsilcileri ile bir araya geldi. 1 Mayıs'ta başlatılan Deyrizor operasyonunun görüşüldüğü toplantının fotoğrafları koalisyonun sosyal medya hesabından paylaşıldı.

KOALİSYONUN HESABINDAN PAYLAŞTILAR


Türkiye'nin, Afrin'deki terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nı gerekçe gösterip Suriye'de DEAŞ'a yönelik operasyonlarını durduran ve ana omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu DSG'nin sorumluları ile ABD ve Koalisyon güçlerinin komutanları görüştü. Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana ilk kez gerçekleşen görüşmenin fotoğrafı, koalisyonun sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Fotoğraflarda, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel'in bir DSG sorumlusu ile tokalaştığı görülüyor. Fotoğraflar, 'Koalisyon ve ABD'li generaller, Suriye Demokratik Güçleri ortaklarımız ile DEAŞ'a karşı Orta Fırat Vadisi'ndeki mevcut operasyonlar hakkında daha iyi anlaşmak için buluştuk. 1 Mayıs'ta operasyon başlatılmıştı; DSG, 64 kilometrekare bölgeyi teröristlerden temizlemiş, bu da DEAŞ'tan temizlenen alanı toplam 5 bin kilometrekarenin üzerine çıkartmış' notu ile paylaşıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    24 Hazirandan sonra Orayada geliyoruz!!! şimdiden geberecekleri hendeklerini kazsınlar!!
    Cevapla
  • kasım 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin sonu hiçte iyi görünmüyor
    Cevapla
  • Bedanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Irak işgalinde de haçlılara yardım edenler Kuzey Irak'takilerdi. Suriye'de haçlılara yardım eden yine bunlar oldu. O büyük savaşta da eminim ki siyonist ve haçlılara bunlar yardım edecek ve Cehenneme yollanacaktır.
    Cevapla
  • erdal bostanci 5 yıl önce Şikayet Et
    hepinize sira gelecek.acele etmen teker teker. bu isi haledecegiz evel.Allah
    Cevapla
  • muratb 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis topunuz gelin dedi küffara. Toptan temizleriz daha hızlı olur
    Cevapla
  • emre 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD VE TERÖRİSTLER hain emellerinizde başarılı olamayacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!