Hava Kuvvetleri'ne operasyon! Çok sayıda gözaltı

Hava Kuvvetlerinde FETÖ soruşturması kapsamında aralarında yüksek rütbeli askerlerinde bulunduğu 101 kişi hakkında Ankara ve 21 ilde gözaltı kararı verildi

GİRİŞ 17.05.2018 09:55 GÜNCELLEME 17.05.2018 10:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 22 ilde yürütülen operasyonlarda 1'i tuğgeneral 101 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Mayıs'ta Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyon başlatmış, 4'ü albay, 2'si yarbay 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti. Başsavcılık, bugün de Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyon için düğmeye bastı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerin FETÖ'nün mahrem imamlarıyla ankesörlü ve büfe telefonları ile irtibat kurduğu tespit edildi. Bu kapsamda soruşturmayı derinleştiren Başsavcılık, 1'i tuğgeneral, 5'i albay, 2'si yarbay, 4'ü binbaşı, 25'i yüzbaşı ve 54'ü üsteğmen olmak üzere toplam 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. 



GÖZALTI İŞLEMLERİ 22 İLDE YÜRÜTÜLÜYOR 

 

 

Ankara merkezli başlatılan operasyonlar 22 ilde devam ederken, Ankara'da şu ana kadar 33 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen tuğgeneralin Emin Ayık olduğu öğrenildi. Ayık, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Malatya'da yaşanan eylemlere ilişkin açılan davada yargılanmıştı. 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    bunca olaya rağmen halen fetönün peşinden gidenleri gebertin gitsin.ayrıca bu kadar hain ordunun içinde cirit atıyor vede kimse farketmiyor ! garip.
    Cevapla
  • makinacı 5 yıl önce Şikayet Et
    tüm devlet kadrolarına fetö soruşturması gelse iyi olur.
    Cevapla
  • AF YOK 5 yıl önce Şikayet Et
    Askeriyede,Emniyette,Resmi kurumlarda çalışan ne kadar Vatan haini varsa hepsinide temizleyin.ACIMAYIN.
    Cevapla
  • Hayri 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün kurumlarda hatta şirketlerde bu yapının elemanları ağırlıklı olarak duruyor. Bir kısım elemanını feda edip geriye kalan çoğunluğu koruyor. Çok sinsiler çok.
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    bitmiyorlar heryere girmiş böcekler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!