Lisede ezbere hadis okuma yarışması finali yapıldı

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 6. Geleneksel Ezbere Hadis Okuma Yarışmasını gerçekleştirdi.

Lisede ezbere hadis okuma yarışması finali yapıldı
Lisede ezbere hadis okuma yarışması finali yapıldı
GİRİŞ 20.05.2018 10:00 GÜNCELLEME 20.05.2018 10:00

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Ramazan ayına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Hafızlık İcazet Merasimi ve Ezbere Hadis Okuma Yarışmasıyla girdi. Ramazan ayının ilk gününde bu sene ayrı bir rekora imza atarak Hafızlık İcazet Merasiminde on dokuz (19) öğrencisine belgelerini ve hediyelerini takdim eden okul, ikinci gününde ise Ezbere Hadis Okuma Yarışmasının finalini gerçekleştirdi.

Kartal AİHL Hadis kitap setlerinden yıl boyunca hazırlanan öğrencilerden elemeleri geçenler finalde ter döktüler. Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencileri kendi aralarında kıyasıya yarıştılar. Her sınıf seviyesinde ilk üçe giren öğrenciler Umre ile ödüllendirilecek. Müjdeyi Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı adına programa katılan yardımcısı Dr. Turgut Özcan verdi. Birçok AİHL’de gerçekleşen bu çalışmalara destek olmanın öneminden bahseden Özcan, “akademik anlamda yoğun olan Kartal AİHL öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim’i ve Hadis-i Şerifleri de ezberlemeye ve öğrenmeye bu şekilde gayret etmesi her türlü takdire şayandır” dedi.

Ezbere Hadis Okuma Yarışmasında en fazla Hadis ezberlemeyi başaran 545 Hadis- Şerifle 11. sınıflardan Munise Saydemir oldu. Yarışmada en ciddi rekabet geçtiğimiz yıllara nazaran 12. Sınıf öğrencileri arasında yaşandı. Jüri Saniye Feyza Ülgür ve Ruveyda Karslı’yı ayırmakta zorlandı ve aynı puanla birinci (1.) ilan etti. Üniversite sınavlarına hazırlanırken Ezbere Hadis Okuma Yarışmasına da bu şekilde yer veren öğrenciler ayrıca tebrik edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık