Suikast için geldiler, ikisi de yakalandı!

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz Nisan ayının son günlerinde Rusya’dan gelen 2 Çeçen asıllı şahısın durumlarından şüphelenilerek incelenen telefonlarından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın fotoğrafları çıktı.

Suikast için geldiler, ikisi de yakalandı!
Suikast için geldiler, ikisi de yakalandı!
GİRİŞ 21.05.2018 05:59 GÜNCELLEME 21.05.2018 09:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

DEAŞ cellatlarının kafa kesme görüntülerinin de tespit edildiği telefonlarda İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’a ait olduğu ileri sürülen ancak kesinlikle doğru olmayan sözde sosyal medya yazışmaları da tespit edildi.

“İNAD TİMİ”NE YAKALANDILAR 

Atatürk Havalimanı’nda başta DEAŞ olmak üzere, değişik terör örgütlerinin üyesi olan ve YTS (yabancı terörist savaşçı) olarak adlandırılan teröristlerin tespit ve etkisiz hale getirilmesi için çalışma yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye bağlı ‘İNAD Timleri’ 29 Nisan günü Rusya’dan gelen bir uçakla havalimanına giriş yapan Çeçen asıllı iki şahısı durumlarından şüphelenip bir süre izledi.

KAFA KESME VE BİAT YEMİNİ GÖRÜNTÜLERİ

 

 

İzlemenin ardından şüpheli olarak değerlendirilen Rus pasaportlu I.M. ve M.R. isimli şahıslar mülakat ve kontrol odasına alındı. Mülakatta İstanbul’a turistik gezi için geldiklerini ifade eden 2 şüphelinin özel eşyalarını ve telefonlarını da incelemeye alan ekipler, yaptıkları incelemede şüphelilerin cep telefonlarında, DEAŞ cellatları tarafından yapılan kafa kesme görüntüleriyle, DEAŞ emirine bağlılık ve biat yemini görüntüleri ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın fotoğraflarını tespit etti.

ÇALIŞKAN’IN FOTOĞRAFI VE SÖZDE YAZIŞMALARI

Gözaltına alınıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye getirilen 2 terör şüphelisinin telefonlarını titizlikle inceleyen ekipler, Emniyet Müdürü Çalışkan’ın ‘Türkiye ile Rusya’nın yakınlaşmasından duyduğu sözde memnuniyeti anlatan ancak kesinlikle doğru olmayan sosyal medya yazışmalarını da tespit etti.

ÖYLESİNE YÜKLEMİŞLER

Montaj yöntemle oluşturulan yazışmaların, 2 terör şüphelisinin telefonuna terör örgütü DEAŞ’in sözde emirliğinde yer alan üst düzey yöneticiler tarafından gönderildiği tespit edilirken, geçtiğimiz hafta çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 2 terör şüphelisinin sorgularında örgüt üyesi olmadıklarını iddia edip, görüntüleri öylesine telefonlarına yüklediklerini ifade ettikleri öğrenildi.

BAĞLANTILAR ARAŞTIRILIYOR

Muhtemel bir suikast için yurda giriş yaptıkları değerlendirilen 2 terör şüphelisinin, yurt içi ve yurt dışı bağlantılarının tespiti için çalışmalarını devam ettiren İstanbul polisi, güvenlik önlemlerini de artırdı.

KAYNAK: MİLLİYET.COM.TR
YORUMLAR 10
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye giren kimselere kolayca vize verilmemeli bütün yabancılar üzerinde sıkı denetim olmalı süresi dolanlar sınırdışı edilmeli suça bulaşan yabancılar için cezaevlerinde özel bölümler yapılmaĺı Türkiye'ye girdiklerine gireceklerine pişman edilmeliler zaten sınırlar yol geçen hanına dönüşmüş durumda
    Cevapla
  • Cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah Reis i korusun. Diğerleri gündem için
    Cevapla
  • Cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    İnandırıcı değil. Gündem yapmaya yönelik bence....
    Cevapla
  • Kaplan 5 yıl önce Şikayet Et
    İnandırıcı olması için reina katliamı yaşanması lazım değil mi...
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    nekadar çok insan elini kolunu sallayarak türkiyeye giriyor ilginç.sınırlama gelmeli
    Cevapla
  • yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    acımayın bunlara can yakmaya gelmısler bellıkı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço