Dev operasyon başladı! Çok sayıda gözaltı var

Türkiye'nin birçok ilinde FETÖ'ye yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında eski bakanlık çalışanları da bulunuyor.

GİRİŞ 23.05.2018 08:54 GÜNCELLEME 23.05.2018 10:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı'nda eskiden görev yapmış 11 personel hakkında FETÖ'den gözaltı kararı çıkardı.

Yapılan açıklamada, "Terör suçları soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında;Ekonomi ve Aile Bakanlığı eski personeli 11 kişiye yönelik olarak şüphelilerin bylock kullanıcısı oldukları gerekçesi ile gözaltı kararı verilerek operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

 

28 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör suçları soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında;Fetö/ Pdy terör örgütü ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 28 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı verilerek operasyon başlatıldı.

KONYA MERKEZLİ 23 İL

Konya merkezli 23 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yerleştirdiği ve kripto örgüt üyesi olduğu tespit edilen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 70 kişi için gözaltı kararı verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları sürüyor.

Bu kapsamda, daha önce yakalanan örgütün askeri personeli ve bu personele "mahrem imamlık" yaptığı tespit edilen kişilerin ifadeleri doğrultusunda, örgütün TSK'ya yerleştirdiği ve kripto üyesi olduğu belirlenen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 70 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, Konya merkezli 23 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapılıyor. Şüphelilerden 43'ünün muvazzaf asker olduğu belirtildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

MUĞLA'DA 2 GÖZALTI

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve örgüt elebaşının talimatıyla kapatılan Bank Asya'ya para yatırdıkları öne sürülen 10 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne bitmezmis bunlar be Abi. Her köseden cikiyorlar.
    Cevapla
  • alican 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunların birde 2013 yılının akabinde ne mal olduklarını anlayıp tüm ilgi ve alakalarını ebediyyen kestiği kardeşlerimizde intikam almak için isim listelerini devlete veridiğini unutmayalım.Hani resin bu alçakların dersanelerinden,yurtlarından çocuklarınızı çekip alın dediği günler; kin ve garezin başlangıç dönemleri(2013) iblis reisin telkiniyle kendisini bırakıp gidenlerden hem devlet eliyle intikam alıyor hemde bu sayede boşalan yerlere kendi kriptolarına yer açmak için şeytani hamleler yapıyor.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Atılanlara daha yeni mi işlem yapılıyor. Zaten firar etmiştir çoğu
    Cevapla
  • İdaaaaaaaaaaammmm. 5 yıl önce Şikayet Et
    İdaaaaaaaaam gelsin Vatana ve millete ihanete idaaaaaaaam verilsin.
    Cevapla
  • 06vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    bu şerefizler virüs gibi tüm ülkeyi sarmışlar bunları tutuklamakla iş bitmiyorki idam cezası gelmeli yoksa bunlar yine başımıza bela olurlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu