CHP'de liste krizi! İki aday daha çekildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tekirdağ milletvekili adayı olan Arzu Mandalı Sucu ve Diyarbakır milletvekili adayı Gülay Emre, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

CHP'de liste krizi! İki aday daha çekildi
CHP'de liste krizi! İki aday daha çekildi
GİRİŞ 23.05.2018 11:05 GÜNCELLEME 23.05.2018 14:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tekirdağ’da, 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin 6’ncı sıradan milletvekili adayı gösterilen Arzu Mandalı Sucu, listedeki yeri nedeniyle adaylıktan çekildi. 

Tekirdağ’da 30 Nisan tarihinde düzenlediği program ile milletvekili aday adaylığını açıklayan Arzu Mandalı Sucu, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edilen milletvekili aday listesinde Tekirdağ’dan 6. sırada aday gösterildi. Ancak Arzu Mandalı Sucu sıralamadaki yerini beğenmeyip adaylıktan çekildi.

GÜLAY EMRE DE ÇEKİLDİ

 CHP Diyarbakır milletvekili adayı Gülay Emre, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Emre, merkez Kayapınar ilçesinde bir iş merkezinde düzenlenen basın toplantısında, hayatları boyunca sosyal demokrat bir partinin sokağından bile geçmemiş, CHP dışında hemen her partide yer aramış ama oralarda bile kabul görmemiş, sırf listeyi tamamlamak için eklenmiş kişilerin Diyarbakır'da listenin ilk sırasında milletvekili adayı yapıldığını savundu.

"İddia ediyorum; milletvekili adaylık başvurusu gününe kadar il binasının adresini bilmeyen, memur olduğu için 3 ay bedavadan izin kullanmak için aday olanlar bile en üst sıralarda. Bu ahlaksızlığa ortak olmayacağız." ifadelerini kullanan Emre, şöyle devam etti:

"Bu kararın hiçbir CHP'lide, CHP'ye yüzünü dönmeye hazır hiçbir Diyarbakırlıda ve kadınların vicdanında karşılığı yoktur. Partimizi tabela partisi etme hadsizliği gösteren niteliksiz, genelde kadınlara, özelde ise Kürt kadınına düşman il başkanı ve yöneticilerimizin derhal istifa etmeleri ve görevlerinden alınmaları gerekmektedir. Güçlü, sosyal demokrat kadınlardan korkan bu tür yöneticilere partimizde ve partimizin genel kadın anlayışında yer yoktur. Bu kirli karara ortak olmamak adına bir üye olarak partime hizmet etmeye devam etmenin onuru ile milletvekili adaylığından istifa ediyorum."

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • ahlatlı 13 5 yıl önce Şikayet Et
    bacım boşver sen kemal takılsın kendi başına işte
    Cevapla
  • ugur btn 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani memleket sevdası ne oldu,Koltuk sevdası dahamı ağır geldi
    Cevapla
  • Kürt 5 yıl önce Şikayet Et
    Koltuk
    Cevapla
  • izmir 5 yıl önce Şikayet Et
    3 tane adayın çıkabileceği yerden 6.sırada beklemenin ne anlamı var adamın varsa ön sıraya alırlar adamın yoksa arka sıraya geçersin
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bayandan medet bekliyenin yol yürüyen her zaman utanç duruma düşer bunlardan ülke yönetilmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!