Çekmeköy Reşadiye Merkez Camii ibadete açıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Çekmeköy Reşadiye Merkez Camii’nin açılışına katıldı.

Çekmeköy Reşadiye Merkez Camii ibadete açıldı
Çekmeköy Reşadiye Merkez Camii ibadete açıldı
GİRİŞ 26.05.2018 18:53 GÜNCELLEME 26.05.2018 18:53

Yılmaz, “Dinimizin özü şefkat ve merhamettir. Bugün İslam adına çıkıp yaptıkları terör eylemleriyle Müslümanların başlarını önlerine eğdirenler, İslam’ı bilmeyenler ya da başkalarının kullandığı kuklalardır” dedi.

Çekmeköy Reşadiye Merkez Camii, bugün iftar öncesi düzenlenen programla ibadete açıldı. Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Boyraz, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Çekmeköy Kaymakamı Muhammet Suiçmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Cami cem eden, birleştiren ve buluşturandır. Cami mekteptir, medresidir, meşveret merkezidir, kütüphanedir, bedestendir, çarşıdır hatta kışladır. Aynı zamanda gençlerin, yaşlıların ve her yaştan insanın Camide hem bedenlerimiz, hem de gönüllerimiz ve kalplerimiz buluşur. Gözlerimiz birbirine bakarak, dirseklerimiz birbirine temas ederek sevgi alışverişinde bulunuruz. Bu sevgi alışverişi kurduğumuz medeniyetin merhamet ve sevgi medeniyeti olmasını sağlamıştır” dedi. 

İslam’ın özünün şefkat ve merhamet olduğunu belirten Yılmaz, “Dinimizin özü şefkat ve merhamettir. Özü şefkat ve merhamet olan dini terörle, İslamofobia ile buluşturanlar ya bu dini bilmiyorlar ya da kötü niyetleriyle İslam’a ve Müslümanlara bedel ödetmek istiyorlar. Bugün İslam adına çıkıp, yaptıklarıyla terör eylemleriyle Müslümanların başlarını önlerine eğdirenler İslam’ı bilmeyenler ya da başkalarının kullandığı kuklalardır. Dönün bakın tarihe bu milletin başka din mensuplarına zulüm var mı? Okudukları metinleri anlamayan ve birileri tarafından kullanılan insanlar çıkıyor İslam adına terör icat ediyorlarsa, onların İslam algısı başlarına yıkılsın. İslam barış ve kardeşliktir. Bizimle beraber yaşayan insanlar bize güven duymuyorlarsa bu bizim eksikliğimizdir. Yoksa Kur’an’ın ve İslam’ın eksikliği değildir. Biz böyle bir dinin ve medeniyetin mensuplarıyız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ise Müslümanların bütün dünyada ağır bir saldırı altında olduğunu söyledi. Kavranoğlu, “Müslümanlar olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bu saldırıya karşı biz Türkiye Cumhuriyeti olarak ön saflarda mücadele etmekteyiz. Filistin ağır saldırı altında, onlarca kardeşimiz şehit edildi. Gazze’de insanlar muhasara altında. Suriye yaklaşık 1 milyon insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın ülkelerine terketmek zorunda kaldığı bir konumda. Irak’ta bir süre önce 1 milyon insan hayatına kaybetti, yakıldı ve yıkıldı. Ülkemizde Suriye ve diğer ülkelerden 3 milyonu aşkın misafirimiz var. Türkiye Cumhuriyeti olarak garip gurabanın, yardıma ihtiyacı olanın elinden tutmak zorunda olan bir millet ve devletiz. Bunu da şükürler yüzümüzün akıyla gerçekleştiriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan duayla cami ibadete açıldı. Çekmeköy Belediyesi tarafından vatandaşlara iftar yemeği ikram edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...